Connect with us

Документи Міністерства оборони України

Наказ №445 від 01.08.2023 Про внесення змін до наказу Міністерства оборони України від 29 липня 2016 року № 390

Тип документу

Наказ

Рік затвердження

2023

Видавець

Міністерство оборони України

МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

01.08.2023 № 445

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
18 вересня 2023 р.
за № 1645/40701

Про внесення змін до наказу Міністерства оборони України від 29 липня 2016 року № 390

Відповідно до пункту 8 Положення про Міністерство оборони України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2014 року № 671 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2016 року № 730), з метою належного забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами в системі Міністерства оборони України НАКАЗУЮ:

1. У заголовку, підпунктах 1, 2 пункту 1 наказу Міністерства оборони України від 29 липня 2016 року № 390 «Про затвердження Норм забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами Збройних Сил України на мирний час», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16 вересня 2016 року за № 1259/29389, слова «Збройних Сил України на мирний час» замінити словами «в системі Міністерства оборони України».

2. Затвердити такі, що додаються:

1) Зміни до Норм забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами Збройних Сил України на мирний час, затверджених наказом Міністерства оборони України від 29 липня 2016 року № 390, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 16 вересня 2016 року за № 1259/29389;

2) Зміни до Порядку застосування Норм забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами в Збройних Сил України на мирний час, затвердженого наказом Міністерства оборони України від 29 липня 2016 року № 390, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16 вересня 2016 року за № 1260/29390.

3. Головнокомандувачу Збройних Сил України забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Міністр оборони України О. Резніков

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
оборони України
01 серпня 2023 року № 445

 

ЗМІНИ
до Норм забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами Збройних Сил України на мирний час

1. Заголовок викласти в такій редакції:

«НОРМИ

забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами в системі Міністерства оборони України».

2. У Нормі № 1:

1) у заголовку слова «підприємств та» виключити;

2) у розділі I.

в абзаці першому примітки 1 слова «начальника Тилу Збройних Сил України» замінити словами «начальника Тилу Командування Сил логістики Збройних Сил України»;

в абзаці третьому примітки 2 слова «високомобільних десантних військ» замінити словами «Десантно-штурмових військ», слова «прапорщикам та», «прапорщиків та» виключити, слова «речовому мішку» замінити словами «сумці транспортній індивідуальній»;

у примітці 3 слова «речовому мішку» замінити словами «сумці транспортній індивідуальній»;

3) у примітках до розділу IV:

  • примітку 1 доповнити словами «та Державної спеціальної служби транспорту»;
  • у примітці 4 слово «циферблатні» виключити;

доповнити новою приміткою 6 такого змісту:

«6. На кожні наступні 1000 осіб додатково видаються:

  • каструля алюмінієва, 4,5-8л – 8 шт.;
  • казан наплитний алюмінієвий, 20-40 л – 8 шт.;
  • казан наплитний алюмінієвий, 40-60 л – 8 шт.;
  • сотейник, 10-15 л – 4 шт.;
  • відро емальоване з кришкою – 6 шт.;
  • відро оцинковане – 10 шт.;
  • таз оцинкований – 10 шт.;
  • черпак алюмінієвий – 10 шт.;
  • друшляк алюмінієвий або з нержавіючої сталі – 3 шт.;
  • шумівка алюмінієва або з нержавіючої сталі – 3 шт.;
  • сковорода чавунна або алюмінієва – 3 шт.;
  • ніж кухарський – 28 шт.;
  • ніж овочевий – 52 шт.;
  • деко – 9 шт.;
  • машина для нарізання овочів – 2 шт.;
  • машина для нарізання варених овочів – 2 шт.;
  • м’ясорубка механічна – 2 шт.;
  • м’ясорубка ручна – 2 шт.;
  • шафа пекарська – 2 шт.;
  • стелаж для зберігання кухонного посуду – 5 шт.;
  • стелаж для зберігання столового посуду – 8 шт.;
  • стійка для зберігання кухонного інвентарю – 3 шт».

3. У Нормі № 2:

1) у заголовку слова «надводних та підводних» виключити;

2) у розділі I:

  • у підзаголовку графи 2 слово «надводних» виключити;
  • графу 3 виключити;

у зв’язку з цим графу 4 вважати графою 3;

3) графи 9 і 10 розділу II виключити;

4) графи 9 і 10 розділу III виключити;

5) у примітках до Норми:

  • в абзаці другому примітки 1, примітці 3 слово «надводних» виключити;
  • абзац п’ятий примітки 1 виключити.

4. У примітках до Норми № 4:

1) в абзаці першому примітки 2 слова «речовому мішку» замінити словами «сумці транспортній індивідуальній»;

2) в абзаці першому примітки 3 слова «речовому мішку» замінити словами «сумці транспортній індивідуальній», слова «десантних військ» замінити словами «десантно-штурмових військ».

5. У Нормі № 5:

1) у заголовку слова «Міністерства оборони України» виключити;

2) у примітках до Норми слова «Міністерства оборони України» виключити;

3) у примітці 1 слова «Головний військово-медичний клінічний центр» замінити словами «Національний військово-медичний клінічний центр «Головний військовий клінічний госпіталь».

6. У заголовку Норми № 6 та примітках до неї слова «будинки відпочинку, туристичні бази, пансіонати Міністерства оборони України» в усіх відмінках виключити.

7. У Нормі № 7:

1) у заголовку слова «та армійської» виключити;

2) в абзаці першому примітки 3, примітці 4 слова «Генерального штабу» виключити.

8. Заголовок Норми № 8 після слова «посудом» доповнити словом «, обладнанням».

9. Примітку до Норми № 12 доповнити словами «та Державної спеціальної служби транспорту».

10. Абзац сьомий примітки 1 до Норми № 13 викласти в такій редакції:

«Національний військово-медичний клінічний центр «Головний військовий клінічний госпіталь», військово-медичні клінічні центри, центри медичної реабілітації та санаторного лікування (санаторії) Міністерства оборони України, військові госпіталі всіх найменувань, медичні роти, військові (корабельні) лазарети».

11. Норму № 14 викласти в такій редакції:

«НОРМА № 14
Забезпечення столово-кухонним посудом та інвентарем окремих підрозділів (команд, груп) у разі неможливості використання штатних технічних засобів для приготування їжі

Найменування предметів Кількість предметів (од.) при кількості осіб, що харчуються
до 10 11-20 21-30
1 2 3 4
Каструля алюмінієва або з нержавіючої сталі, 8-10 л 1 2
Каструля алюмінієва або з нержавіючої сталі, 4,5-6 л 1 2 2
Каструля алюмінієва або з нержавіючої сталі, 2,5-3 л 1
Чайник алюмінієвий або з нержавіючої сталі, 4-5 л 2
Чайник алюмінієвий або з нержавіючої сталі, 2,5-3 л 1 2
Ложка розливна алюмінієва 2 3 4
Ніж овочевий 1 2 3
Сковорода алюмінієва (чавунна) або з нержавіючої сталі 1 1 1
Ніж кухонний 1 2 3
Відро оцинковане або емальоване 1 2 3
Таз оцинкований 1 2 3
Рукомийник однососковий 1 2 3
Примус газовий, або бензиновий, або на дизпаливі (на гасі) 3 5 6
Запасний балон до примусу газового 3 5 6
Плита електрична (індукційна) на 2 конфорки 1 1 2
Скриня морозильна (холодильник побутовий) 1 1 1
__________
Примітки:
1. За цією Нормою забезпечуються окремі підрозділи (команди, групи), що виконують завдання в районах ліквідації стихійного лиха, техногенної катастрофи, забезпечують здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах їх ведення (здійснення), на території між позиціями сил оборони та позиціями військ держави-агресора, на блокпостах, взводних та ротних опорних пунктах, у разі неможливості використання штатних технічних засобів для приготування їжі.
2. Забезпечення особового складу за цією Нормою здійснюється за відповідним наказом командира військової частини.
3. Запаси майна продовольчої служби за цією Нормою створюються військовими частинами з розрахунку до 30 % штатної чисельності особового складу.
4. Забезпечення мийними засобами за цією Нормою здійснюється з розрахунку 100 % Норми № 13 на одного військовослужбовця.
5. Послуга з заправлення газом здійснюється військовими частинами за КЕКВ 2274 «Оплата природного газу» з розрахунку до 0,120 літра газу скрапленого «пропан-бутан» на добу на одну особу, що харчується.
6. Забезпечення паливом примусів бензинових, на дизпаливі та на гасі здійснюється службою пально-мастильних матеріалів військових частин. Витрата пального визначена в паспортах (формулярах) підприємств-виробників на кожний зразок окремо.
7. Для зберігання продовольства в окремих підрозділах (командах, групах) у польових умовах дозволяється використовувати контейнери харчові пластикові з кришкою (3-5 л у кількості 6 шт. – до 10 осіб, що харчуються, 7-10 л у кількості 6 шт. – до 25 осіб, що харчуються, 10-20 л у кількості 6 шт. – до 25 осіб, що харчуються, 20-30 л у кількості 6 шт. – до 50 осіб, що харчуються).
8. Плитами електричними (індукційними) на 2 конфорки забезпечуються підрозділи з урахуванням наявності джерел постійного електроживлення та/або за рахунок електрогенераторів

».

12. Заголовок Норми № 16 викласти в такій редакції:

«НОРМА № 16
Заміна обладнання стаціонарних їдалень (камбузів) та продовольчих складів за всіма нормами забезпечення».

13. У тексті цих Норм слова «Центральне управління продовольчого забезпечення Збройних Сил України Тилу Збройних Сил України» в усіх відмінках замінити словами «Центральне управління продовольчого забезпечення Тилу Командування Сил логістики Збройних Сил України» у відповідних відмінках.

Головнокомандувач
Збройних Сил України
генерал
В. Залужний

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
оборони України
01 серпня 2023 року № 445

ЗМІНИ
до Порядку застосування Норм забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами Збройних Сил України на мирний час

1. Заголовок викласти в такій редакції:

«ПОРЯДОК
застосування Норм забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами в системі Міністерства оборони України».

2. Абзаци другий, третій пункту 1 викласти в такій редакції:

«Новостворені об’єкти продовольчої служби забезпечуються за проєктно-кошторисною документацією технологічним, холодильним та немеханічним обладнанням за кошти продовольчої служби за попереднім узгодженням з Центральним управлінням продовольчого забезпечення Тилу Командування Сил логістики Збройних Сил України. У їдальнях, в яких проведено реконструкцію або капітальний ремонт, використовується технічно налагоджене технологічне, холодильне та немеханічне обладнання, яке було раніше встановлене в цих їдальнях та ще не відслужило встановлених строків експлуатації.

Організація робіт з демонтажу непридатного та встановлення нового технологічного і холодильного обладнання стаціонарних їдалень (камбузів) здійснюється безпосередньо військовими частинами. Відключення та підключення обладнання до мереж електро-, тепло-, водопостачання та каналізації здійснюється із залученням представників відповідних квартирно-експлуатаційних відділів (КЕВ) або квартирно-експлуатаційних частин (КЕЧ) районів, за якими військові частини закріплені на забезпечення. Підключення новітнього обладнання (пароконвекційна піч, камери холодильні (розбірні), лінія самообслуговування тощо) здійснюється шляхом укладання договорів на виконання відповідних зазначених послуг».

3. Пункт 6 викласти в такій редакції:

«6. Особовий склад, який прибув на збори і стажування, забезпечується посудом та приборами столовими за рахунок військових частин».

4. Абзац другий пункту 10 викласти в такій редакції:

«в установах продовольчої служби – 45 %».

37 Плита електрична (індукційна) на 2 конфорки 4

».

5. У пункті 11 слова «підприємствами-виробниками» виключити.

6. Абзац перший пункту 13 доповнити словами «та Державній спеціальній службі транспорту».

7. Пункт 18 після слів «для їдалень (камбузів)» доповнити словами «продовольчих складів».

8. У пункті 26 слова «Збройних Сил України на мирний час» виключити.

9. Розділ «Технологічне обладнання» таблиці пункту 26 доповнити новим рядком такого змісту:

«

10. Пункт 42 викласти в такій редакції:

«42. Медичні відділення Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військово-клінічний госпіталь», військово-медичних клінічних центрів та військових госпіталів усіх найменувань забезпечуються посудомийними машинами побутовими з розрахунку 1 комплект на 30 та більше ліжок штатної чисельності».

11. Доповнити цей Порядок трьома новими пунктами такого змісту:

«43. Стаціонарні їдальні військових частин при штатній чисельності до 150 осіб, що харчуються, дозволяється забезпечувати лініями самообслуговування на 120 осіб.

44. На період дії правового режиму воєнного стану за рішенням начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Тилу Командування Сил логістики Збройних Сил України дозволяється забезпечувати військові частини (підрозділи) Збройних Сил України та Державної спеціальної служби транспорту за Нормами №№ 1, 3-5 поза межами місць постійної дислокації.

45. Особливості забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами військових частин Державної спеціальної служби транспорту (далі – Держспецтрансслужба):

1) забезпечення військових частин Держспецтрансслужби столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем, мийними засобами на постійно діючих об’єктах продовольчої служби здійснюється відповідно до бюджетних асигнувань, передбачених Державним бюджетом України на відповідний рік;

2) новостворені об’єкти продовольчої служби Держспецтрансслужби забезпечуються за проектно-кошторисною документацією технологічним, холодильним устаткуванням та немеханічним устаткуванням за рахунок коштів Державного бюджету України, передбачених на утримання Держспецтрансслужби у відповідному бюджетному періоді».

12. У тексті цього Порядку слова «Центральне управління продовольчого забезпечення Збройних Сил України Тилу Збройних Сил України» в усіх відмінках замінити словами «Центральне управління продовольчого забезпечення Тилу Командування Сил логістики Збройних Сил України» у відповідних відмінках.

Головнокомандувач
Збройних Сил України
генерал
В. Залужний

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.