Connect with us

Законодавство

Функціонал еРиби розширюється

Опубліковано

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 грудня 2023 р. № 1347» від 28 червня 2024 р. № 765.

Змінами до постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання здійснення спеціального використання водних біоресурсів» від 22 грудня 2023 р. № 1347 встановлено, що:

1) датою запуску компонентів Єдиної державної електронної системи управління галуззю рибного господарства (еРиба), що забезпечує укладення договору на право спеціального використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах), видачу, відмову у видачі, переоформлення, анулювання дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) (для здійснення промислового рибальства, дослідного вилову), ведення журналу обліку рибогосподарської діяльності, оформлення квитанції обліку добутих (виловлених) водних біоресурсів та маркування знарядь лову засобами Єдиної державної електронної системи управління галуззю рибного господарства, є дата повідомлення на офіційному веб-сайті Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм про початок їх роботи;

2) журнал обліку прийнятих водних біоресурсів та журнал обліку вилучених водних біоресурсів передаються суб’єктами рибного господарства до територіального органу Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм, який реалізує свої повноваження на території відповідної адміністративної територіальної одиниці, в межах якої здійснюється спеціальне використання водних біоресурсів, протягом одного місяця з дня набрання чинності цією постановою.

Читайте також: Реєстри, бази даних і ресурси соціальної сфери об’єднає Єдина інформаційна система

Державному агентству з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм доручено забезпечити:

1) протягом трьох місяців – внесення інформації (відомостей), що міститься в журналі обліку прийнятих водних біоресурсів та журналі обліку вилучених водних біоресурсів, внесеної до них з 1 січня 2024 р., до компонента Єдиної державної електронної системи управління галуззю рибного господарства – журнал обліку рибогосподарської діяльності;

2) протягом місяця – внесення інформації (відомостей) про видані після 1 січня 2024 р. дозволи на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) (для здійснення промислового рибальства, дослідного вилову) відповідно до Порядку здійснення спеціального використання водних біоресурсів, затвердженого цією постановою, до компонента Єдиної державної електронної системи управління галуззю рибного господарства – дозвіл на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) (для здійснення промислового рибальства, дослідного вилову);

3) протягом місяця – внесення інформації (відомостей) про укладені після 1 січня 2024 р. договори на право спеціального використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) відповідно до Порядку здійснення спеціального використання водних біоресурсів, затвердженого цією постановою, до компонента Єдиної державної електронної системи управління галуззю рибного господарства – договір на право спеціального використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах).

Система еРиба включає:

Е-Договір: зручний онлайн-спосіб укласти або розірвати договір на право спецвикористання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах.

Е-Дозвіл: подання заяв та одержання, переоформлення або анулювання дозволу на промисловий вилов риби.

Е-Бирка: акти прийому-передачі бирок для маркування знарядь лову, повідомлення про втрату, пошкодження бирки, втрату знаряддя лову, маркованого биркою.

Е-Журнал: ведення журналу обліку рибогосподарської діяльності та оформлення квитанцій про вилов водних біоресурсів.

Крім того, внесено зміни до Порядку здійснення спеціального використання водних біоресурсів, затвердженого зазначеною постановою.

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 грудня 2023 р. № 1347
||
№ Документа: 765
Дата прийняття: 28.06.2024
Дата набрання чинності: 05.07.2024
Дата реєстрації в Мінюсті: Немає
Номер реєстрації в Мінюсті: Немає
Внутрішній номер документа: Немає

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.

Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 грудня 2023 р. № 1347
||
№ Документа: 765
Дата прийняття: 28.06.2024
Дата набрання чинності: 05.07.2024
Дата реєстрації в Мінюсті: Немає
Номер реєстрації в Мінюсті: Немає
Внутрішній номер документа: Немає