Connect with us

Кримінальна хроніка

300 000 євро за неперешкоджання забудовникам та інші резонансні кримінальні справи четверга, 27 вересня 2018 р.

Опубліковано

Сьогодні, 27 вересня 2018 р. в судах розглядають такі резонансні справи:

  • Сихівський районний суд м. Львова. Обвинувачується заступник прокурора Рівненської області у тому, що він разом зі службовою особою СБУ, створили злочинну організацію, до складу якої входили колишні співробітники органів внутрішніх справ, та організували незаконне видобування бурштину-сирцю та систематично одержували від окремих осіб неправомірну вигоду в особливо великих розмірах за невжиття заходів реагування з протидії такого видобутку.
  • Шевченківський районний суд м. Києва. Обвинувачуються Вишгородський (Київська обл.) міський голова та 2 спільники в одержанні неправомірної вигоди в розмірі 300 000 євро за неперешкоджання у продовженні оренди земельної ділянки та будівництві багатоквартирних житлових будинків.
  • Дніпровський районний суд м. Києва. Обвинувачується голова правління ПрАТ «СК «Гарант-Престиж», який, діючи за попередньою змовою з колишніми головою правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова компанія України» та його заступником, заволодів грошовими коштами цієї корпорації у розмірі майже 178 000 000 грн шляхом укладення фіктивного договору добровільного страхування зернових культур.
  • Малиновський районний суд м. Одеси. Обвинувачується начальник ДУ «Одеська УВП № 21» у службовій недбалості, яка виразилась у невжитті заходів щодо усунення порушення режиму утримання, внаслідок чого, перебуваючи на території господарського подвір’я, засуджений вчинив убивство інспектора відділу режиму і охорони Одеської установи виконання покарань № 21.
  • Вінницький міський суд. Обвинувачується начальник сектору відділу контрзахисту економіки одного з обласних управлінь СБУ та заступник начальника відділу цього ж управління, які, діючи за попередньою змовою, вимагали та одержали від суб’єктів господарювання неправомірну вигоду в розмірі 50 000 доларів США за нездійснення тиску на їх бізнес.
  • Києво-Святошинський районний суд. Обвинувачується Гвоздівський сільський голова, який, діючи за попередньою змовою з депутатом цієї ради, вимагали та одержали від підприємців вигоду в розмірі 300 000 євро за прийняття рішення про виділення в оренду земельних ділянок.
  • Артемівський міськрайонний суд Донецької області. Обвинувачується суддя Сєвєродонецького міського суду Луганської області, який за пособництва громадянина А. одержав від громадянина Ж. неправомірну вигоду в розмірі 4 000 доларів США за винесення неправомірних судових ухвал щодо зняття арешту з авто та про відмову у задоволенні подання прокуратури.
  • Запорізький районний суд Запорізької області. Обвинувачуються колишні судді Кіровського районного суду м. Дніпро О. та Х., які протягом жовтня 2016 р. – квітня 2017 р. вимагали та одержали неправомірну вигоду в особливо великому розмірі за прийняття рішення у кримінальній справі. Окрім цього суддя О. підбурила працівників медичної установи видати їй неправдиві листи тимчасової втрати працездатності.

Інформацію оприлюднила Генеральна прокуратура України

Продовжити читання →
Натисніть, щоб прокоментувати

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.