Connect with us
Гаряча лінія Міноборони 15-12

Документи Міністерства оборони України

Реалізовано в рамках інформаційно-аналітичного порталу

Документи Міністерства оборони України

Наказ №465/нм від 11.07.2024 Про затвердження Змін до Положення про Громадську антикорупційну раду при Міністерстві оборони України

Тип документу

Наказ

Рік затвердження

2024

Видавець

Міністерство оборони України

Герб України

МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

Київ

№ 465/нм від 11.07.2024

Про затвердження Змін до Положення про Громадську антикорупційну раду при Міністерстві оборони України

Відповідно до пункту 8 та підпункту 23 пункту 10 Положення про Міністерство оборони України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2014 року № 671 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2016 року № 730), з метою створення умов для ефективної участі громадськості у забезпеченні оцінки корупційних ризиків у Міністерстві оборони України та формування відповідних антикорупційних заходів, НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Зміни до Положення про Громадську антикорупційну раду при Міністерстві оборони України, затвердженого наказом Міністерства оборони України від 03 березня 2023 року № 118, що додаються.

2. Наказ розіслати згідно з розрахунком розсилки.

Тимчасово виконуючий обов’язки
Міністра оборони України
генерал-лейтенант
Іван Гаврилюк

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства оборони України
11 липня 2024 року № 465/нм

Зміни
до Положення про Громадську антикорупційну раду при Міністерстві оборони України

1. В абзаці п’ятому пункту 5 після слів “усунення її” доповнити словами “причин та”;

2. Абзац третій пункту 6 викласти в такій редакції:

“надсилати до Міноборони, Генерального штабу та інших державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій письмові запити, схвалені на засіданні Антикорупційної ради, для отримання інформації, необхідної для забезпечення виконання покладених на неї завдань;”.

3. В абзаці першому пункту 8 слова “один рік” замінити словами “два роки”.

4. Пункт 9 викласти в такій редакції:

“9. До складу Антикорупційної ради не можуть входити: особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування; особи (працівники), які протягом останніх двох років перебували на військовій, державній службі або у трудових відносинах з Міноборони, Генеральним штабом, органами військового управління, військовими частинами; особи, які брали участь у роботі комісії із забезпечення проведення конкурсу, а також особи, які не відповідають критеріям відбору, визначеним пунктом 11 цього Положення; особи, які були членами Антикорупційної ради понад два скликання.”.

5. У пункті 11:

1) підпункт “б” викласти в такій редакції:

“б) досвід роботи не менше двох років у сферах або громадської діяльності, які відносяться до компетенцій Антикорупційної ради;”;

2) доповнити підпунктом “г” такого змісту:

“г) перебувати на військовому обліку, відповідно до вимог Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу.”.

6. Пункт 12 доповнити підпунктом “з” такого змісту:

“з) копію військово-облікового документа кандидата.”.

7. Пункт 29 викласти в такій редакції:

“29. На запрошення голови Антикорупційної ради у засіданнях ради можуть брати участь Міністр оборони України, його перший заступник та заступники, державний секретар Міністерства оборони України, військовослужбовці (працівники) Міноборони, Генерального штабу, органів військового управління та військових частин, посадові та службові особи державних органів, органів місцевого самоврядування, експерти, члени громадських рад, утворених при державних органах, інші особи.”.

Тимчасово виконуючий обов’язки директора Департаменту з питань запобігання та виявлення корупції
Міністерства оборони України
​​​​​​​полковник юстиції
Сергій Степанян

Задати питання

    Застереження щодо юридичної консультації: Інформація та документи, доступні на платформі, призначені виключно для інформаційних цілей і не повинні тлумачитись як правова консультація. Користувачі повинні звертатися до кваліфікованих юридичних фахівців за консультаціями, що специфічні для їхніх ситуацій.

    Застереження щодо регуляторних актів: Офіційні регуляторні акти та документи, доступні на платформі, походять безпосередньо від відповідного міністерства або авторитетних джерел. Однак користувачі повинні незалежно перевіряти ці акти на наявність оновлень чи поправок, які можуть не бути негайно відображені на цій платформі.

    Обмеження відповідальності: ТОВ «АКТИВЛЕКС» не несе відповідальності за будь-які збитки чи втрати, що виникли в результаті використання платформи та/або використання інформації та/або документів, доступних на платформі. Це включає прямі, непрямі, випадкові або наслідкові збитки.

    Застереження щодо зовнішніх джерел: Посилання на сторонні джерела або веб-сайти не означають підтвердження або схвалення ТОВ «АКТИВЛЕКС» їхнього змісту. Ми не несемо відповідальності за зміст, точність або доступність будь-яких зовнішніх джерел або веб-сайтів