Connect with us

В світі

Мінливість курсу криптовалют: із чим пов’язана?

Опубліковано

На сьогодні капіталізація Біткоїна все ще залишається найвищою на ринку. При цьому, чим вищий інтерес до активу, тим сильніше зростає його вартість. Існує чимало факторів, що позитивно впливають на попит. Один із основних – це те, що відображається у ЗМІ. Наприклад, коли на BTC ціна збільшується, то про монету багато говорять. А це ще більше стимулює інвесторів купувати.

На котирування цифрових валют впливають багато причин. Одні можна вважати очевидними, інші – непередбачуваними, через що також неможливо оцінити майбутній результат. Вивчаючи всю криптовалюту зі списку доступних, можна побачити, що ціна залежить від ринкових настроїв та фундаментальних моментів. Від фіату крипта відрізняється лише ваговим коефіцієнтом.

Від чого залежить курс криптовалюти на сьогодні?

На ціноутворення багато в чому впливає суспільний настрій трейдерів та інвесторів. Вони визначають оптимальні моменти для купівлі та продажу активів. Криптоспільнота діє на підставі наступних аспектів:

  • Економіка країни.
  • Публічні заяви перших осіб держави, великих компаній, банків.

Якщо говорити про економічні критерії, то ціни на ринку криптовалют підвищуються, виходячи з того, як використовуються монети в реальних ринкових процесах, яка закладена загальна емісія, а також скільки становить середній обсяг транзакцій. Експерти сходяться на думці: чим частіше криптовалюти онлайн беруть участь у закритих угодах, тим більше їх використовують у ринкових відносинах. Це прямий чинник впливу на котирування цифрових монет.

Залежність курсу по криптовалютам від технічних факторів

Цифрові активи стають дедалі цікавішими для інвесторів, що пов’язано з появою нових проєктів та впровадженням інновацій. Крипторинок – це свого роду відповідь на стару систему фіатних валют. Основні принципи монет, через які багато хто вирішує купити Біткоїн та іншу крипту:

  • Анонімність.
  • Відсутність контролю у руках держави.
  • Низькі комісії та висока швидкість транзакцій.

Держави роблять спроби регулювати криптовалютний ринок, проте робочих механізмів поки що не існує. Влада деяких країн прагне заборонити цифрові активи, що також позначається на криптовалюті та курсі онлайн.

До технічних параметрів впливу на ціну можна віднести форки та халвинг. Це масштабні зміни у алгоритмах криптомереж. Форк означає оновлення коду окремого проєкту, халвінг – зменшення вдвічі нагороди за здобуті майнерами блоки. Курс Біткоїна в доларах, а за ним і ціна альткоїнів, може просісти і через те, що порушена безпека великих криптобірж або гаманців. Довіра падає через масові злами акаунтів, великі крадіжки даних користувачів та ін. Один з яскравих прикладів просадки вартості цифрових активів пов’язаний з крахом криптобіржі FTX.

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.