Connect with us

Кримінальна хроніка

Хабарі для директора

Опубліковано

НАБУ і САП завершили розслідування щодо заступника голови Запорізької обласної ради та двох його колишніх помічників. Справа стосується хабарів директору обласної лікарні.

Читайте також: Викрито трьох топпосадовців «головного управління мнс росії по лнр»

Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та Національному антикорупційному бюро. Підозрювані неодноразово давали хабарі директору медзакладу, аби той сприяв перемозі наперед визначених компаній в оголошених лікарнею тендерах, а також відкриттю медзакладом рахунку у визначеному банку та розміщенню на ньому коштів.У лютому 2024-го зловмисників викрили «на гарячому» одразу після надання ними чергової частини неправомірної вигоди. Наступного дня їм повідомили про підозру. Загальна сума неправомірної вигоди перевищує 650 тис. гривень.

Зазначається, що організатором такої схеми був заступник голови Запорізької обласної ради (який також є депутатом вказаної облради). Саме він взяв на себе загальне керівництво, розробку та корегування детального плану діяльності, а також розподілення ролей та налагодження комунікації. Для досягнення задуманого він використовував свої особисті зв’язки, в тому числі і в правоохоронних органах. Депутат Запорізької обласної ради відповідно до розподілу ролей виступав виконавцем злочинів, а помічник – залучений як співучасник.

Читайте також: За колаборацію з ворогом судитимуть так званого «міністра фінансів лнр»

Насамкінець уточнимо, що упродовж липня 2023 – лютого 2024 р. правоохоронці задокументували 4 передачі грошей одному з директорів медичного закладу охорони здоров’я. Після викриття схеми заступника голови Запорізької облради відправили під варту з можливістю внесення застави.

Джерело: Юридичний вісник України

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.