Connect with us

Кримінальна хроніка

Привласнив кошти, призначені для ЗСУ

Опубліковано

Контррозвідка СБУ спільно з БЕБ та у взаємодії з Укроборонпромом викрила нові епізоди привласнення коштів при придбанні комплектуючих для бойових літаків ЗСУ.

Читайте також: Військові можуть працювати у Мінветеранів

За інформацією прес-центру СБУ, йдеться про злочинну схему, яку правоохоронці ліквідували в грудні 2023 року на одному з оборонних підприємств України. Тоді вже екс-директора заводу було викрито на розкраданні щонайменше 4 млн грн під час закупівлі модулів до радіолокаційних систем на українські винищувачі.

Наразі правоохоронці задокументували додатково ще 32 млн грн, які фігурант разом зі спільниками вивів «у тінь». Таким чином загальна сума збитків, завданих державі, становить понад 36 млн грн. Згідно матеріалів справи схема полягала в прийманні на баланс підприємства завідомо бракованих деталей, які на завод постачали «свої» підприємства. При цьому кошти, які сплачували за ці несправні деталі, потім переводили в готівку та розподіляли між учасниками «схеми».

Читайте також: Засуджених за злочини проти національної безпеки звільнятимуть з роботи

Наразі екс-директору держпідприємства (заочно), його колишній заступниці, шести керівникам підконтрольних фірм та ще двом їхнім спільникам повідомлено про підозру за наступними статтями Кримінального кодексу України: ч. 2, 3 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній); ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, вчинене злочинною організацією); ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчинене злочинною організацією); ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом в особливо великих розмірах, вчинене злочинною організацією). Зловмисникам загрожує до 13 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Джерело: Юридичний вісник України

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.