Connect with us

Законодавство

Данія фінансуватиме проекти з енергозбереження за вибором Держенергоефективності

Опубліковано

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 15 жовтня 2024 р. № 1173, якою визначено процедуру відбору проектів у сферах альтернативних видів палива, енергоефективності та енергозбереження, які підлягають фінансуванню у вигляді позик згідно з Рамковою угодою між Урядом України та Урядом Королівства Данія щодо загальних умов та процедур, організаційних заходів та фінансових умов реалізації програми Danida Business Finance в Україні, ратифікованою Законом України від 16 червня 2020 р. № 707-IX.

Затвердженим Порядком, зокрема визначено, що відбір проектів у сферах альтернативних видів палива, енергоефективності та енергозбереження здійснюється Держенергоефективності.

У відборі проектів беруть участь проекти, які відповідають таким вимогам:

1) реалізуються:

– у сферах альтернативних видів палива, енергоефективності та енергозбереження;

– на території України, крім територій активних бойових дій, територій активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси, або тимчасово окупованих російською федерацією територій України, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, затвердженого Мінреінтеграції, для яких не визначена дата завершення бойових дій або тимчасової окупації;

2) відповідають:

– Указу Президента України від 30 вересня 2019 р. № 722 «Про Цілі сталого розвитку України на період до 2030 року»;

– ознакам комерційної неокупності відповідно до п. 6 Рамкової угоди;

3) орієнтовна сума проекту становить не менш як 13,5 млн євро.

Читайте також: Статут ТОВ не може обмежувати безумовне корпоративне право учасника товариства одержувати інформацію про його діяльність, зокрема щодо доступу до його документів

Не можуть брати участь у відборі проекти, подані суб’єктами господарювання:

1) які віднесені до юридичних або фізичних осіб, до яких застосовуються спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції), згідно з відповідними рішеннями Ради національної безпеки і оборони України, введеними в дію указами Президента України щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) відповідно до Закону України «Про санкції»;

2) в яких держава, визнана відповідно до закону державою-агресором або державою-окупантом, юридична особа, утворена відповідно до законодавства такої держави, або громадянин такої держави (крім громадян, які постійно на законних підставах проживають на території України) є учасником (акціонером, членом) або кінцевим бенефіціарним власником.

Оголошення про проведення відбору проектів оприлюднюється на офіційному веб-сайті Держенергоефективності.

Строк подання заяв про участь у відборі проектів становить 30 – 60 календарних днів з дати оприлюднення оголошення про проведення відбору проектів на офіційному веб-сайті Держенергоефективності.

Участь у відборі можуть брати проекти, подані обласними та Київською міською держадміністраціями, органами місцевого самоврядування, суб’єктами господарювання.

Для участі у відборі обласні та Київська міська держадміністрації, органи місцевого самоврядування подають проекти з використанням Єдиної цифрової інтегрованої інформаційно-аналітичної системи управління процесом відбудови об’єктів нерухомого майна, будівництва та інфраструктури, яка передбачена постановою Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2022 р. № 1286.

Для участі у відборі проектів суб’єкти господарювання подають заяву за формою згідно з додатком 1 на визначену в оголошенні про проведення відбору проектів адресу електронної пошти.

Визначено й перелік документів, які додаються до заяви про участь у відборі проектів.

Держенергоефективності проводить відбір проектів шляхом перевірки відповідності поданих заявниками документів вимогам цього Порядку, оцінки відповідності кожного проекту вимогам Рамкової угоди та цього Порядку.

Перелік відібраних проектів, які підлягають фінансуванню згідно з Рамковою угодою, затверджується наказом Держенергоефективності.

Держенергоефективності презентує відібрані проекти Програмному комітетові Danida Business Finance.

Також зверніть увагу на Правові позиції Верховного Суду щодо кримінальних правопорушень, пов’язаних з війною, та збірник Воєнний стан. Всі нормативні матеріали, алгоритми дій, роз’яснення, корисні ресурси.

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Про затвердження Порядку відбору проектів у сферах альтернативних видів палива, енергоефективності та енергозбереження, які підлягають фінансуванню згідно з Рамковою угодою між Урядом України та Урядом Королівства Данія щодо загальних умов та процедур, організаційних заходів та фінансових умов реалізації програми Danida Business Finance в Україні
||
№ Документа: 1173
Дата прийняття: 15.10.2024
Дата набрання чинності: 17.10.2024
Дата реєстрації в Мінюсті: Немає
Номер реєстрації в Мінюсті: Немає
Внутрішній номер документа: Немає

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.

Про затвердження Порядку відбору проектів у сферах альтернативних видів палива, енергоефективності та енергозбереження, які підлягають фінансуванню згідно з Рамковою угодою між Урядом України та Урядом Королівства Данія щодо загальних умов та процедур, організаційних заходів та фінансових умов реалізації програми Danida Business Finance в Україні
||
№ Документа: 1173
Дата прийняття: 15.10.2024
Дата набрання чинності: 17.10.2024
Дата реєстрації в Мінюсті: Немає
Номер реєстрації в Мінюсті: Немає
Внутрішній номер документа: Немає