Connect with us

Події

ВРП звільнила суддю за грубе порушення

Опубліковано

Опубліковано рішення Вищої ради правосуддя (далі – ВРП) від 27 грудня 2018 р. № 4052/0/15-18, яким залишено без змін рішення Першої Дисциплінарної палати ВРП від 7 грудня 2017 р. № 3943/1дп/15-17 про притягнення до дисциплінарної відповідальності та звільнення з посади судді Приморського районного суду м. Одеси Тарасова А. В.

Справу порушено на підставі декількох скарг на дії судді, зокрема скарги прокуратури Одеської області про те, що Тарасов А. В. постановив неправомірну ухвалу про забезпечення позову (справа № 522/26178/15-ц).

Дисциплінарна палата дійшла висновку про грубе порушення обов’язків судді Тарасовим А. В., оскільки встановлено порушення ним юрисдикції, правил сплати судового збору, забезпечення позову тощо.

Зокрема, ухвалою судді Тарасова А. В. задоволено заяву ТОВ «Новотект-інфо» та безпідставно накладено арешт на майно ПрАТ «ВДО «Асоціація «Південна» в обсязі 3 800 тон насіння соняшнику, 1 800 тон зерна кукурудзи та насіння сої у кількості 1000 тон,  необґрунтовано передано майно на зберігання ТОВ «Новотект-інфо» з правом завантаження та перевезення на склад.

В результаті державним виконавцем описано майно ПрАТ «Асоціація «Південна» та визначено склад, на який воно підлягає перевезенню. Однак після завантаження та перевезення – місцезнаходження майна встановити не вдалося, оскільки воно не знаходиться за адресою розташування складу, визначеного державним виконавцем.

Вища рада правосуддя, переглянувши попереднє рішення за скаргою Тарасова А. В., підтвердила встановлені грубі порушення норм процесуального права під час постановлення ухвал про відкриття провадження у справі та про вжиття заходів забезпечення позову і звернула увагу на наслідки цих дій.

Висновок ДП ВРП про те, що вчинені суддею порушення не мають характеру простої суддівської помилки, а є умисними діями, визнано правильним, – зазначено в рішенні ВРП.

Тому Вища рада правосуддя постановила залишити без змін рішення Першої Дисциплінарної палати та звільнити суддю.

Детальніше – тут

Продовжити читання →
Натисніть, щоб прокоментувати

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.