Connect with us

Кримінальна хроніка

50 000 доларів за нездійснення тиску на бізнес та інші резонансні кримінальні справи середи, 30 січня 2019 р.

Опубліковано

Сьогодні, 30 січня 2019 р. в судах розглядають такі резонансні справи:

  • Шевченківський районний суд м. Києва. Обвинувачується особа, яка підробила рішення суду щодо набуття права власності на об’єкти нерухомого майна та заволоділа ним. У подальшому вона передала майно учасникам терористичної організації «ДНР», надавши їм можливість розпоряджатись майном в інтересах терористичної організації.
  • Подільський районний суд м. Києва. Обвинувачуються громадяни, які обіймаючи певний час керівні посади в ДПІ у Печерському районні ДПС м. Києва та діючи у складі злочинної організації, зловживаючи службовим становищем та шляхом реалізації злочинної схеми, заволоділи коштами Державного бюджету у розмірі 616 000 000 грн.
  • Апеляційний суд Дніпропетровської області. Відбудеться розгляд апеляційної скарги сторони захисту на вирок Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області про засудження генерал-майора до 7 років позбавлення волі, який обіймаючи посаду начальника штабу – першого заступника керівника АТО, не забезпечив належної ізоляції аеродрому в м. Луганську для прийняття літаків військово-транспортної авіації та їх захист від ураження наземними вогневими засобами противника, не припинив діяльність незаконних збройних формувань, що призвело до вчинення терористичного акту, загибелі 49 військовослужбовців ЗСУ, знищення літаків, і т.д., чим спричинено збитки на загальну суму 28,7 млн грн.
  • Дарницький районний суд м. Києва. Обвинувачується командир батальйону міліції особливого призначення «Беркут» ГУ МВС України однієї з областей, який надав незаконний наказ про розгін учасників мирної акції протесту в центральній частині м. Києва, внаслідок чого спричиненні тілесні ушкодження різного степеню тяжкості понад 140 протестувальників.
  • Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя. Обвинувачується засновник та керівник ТОВ «ВКФ «ГЮСС» та ПАТ «Запоріжзв’язоксерівс» у тому, що він діючи спільно з невстановленими посадовими особами концерну «Міські теплові мережі», КП «Водоканал» та МКП «Основаніє», незаконно заволодів грошовими коштами цих комунальних підприємств на загальну суму майже 9 000 000 грн.
  • Голосіївський районний суд м. Києва. Обвинувачується працівник патрульної поліції Департаменту ПП ГУ НП у м. Києві, який перевищуючи владу та службові повноваження, застосував табельну вогнепальну зброю в ході переслідування автомобіля БМВ, вчинив замах на умисне вбивство водія авто способом, що є небезпечним для життя багатьох осіб, та вчинив умисне вбивство пасажира цього авто.
  • Вінницький міський суд. Обвинувачуються начальник сектору відділу контрзахисту економіки одного з обласних управлінь СБУ та заступник начальника відділу цього ж управління, які діючи за попередньою змовою, вимагали та одержали від суб’єктів господарювання неправомірну вигоду в розмірі 50 000 доларів США за нездійснення тиску на їхній бізнес.
  • Орджонікідзевський районний суд м. Харкова. Обвинувачується заступник директора ДП «Завод «Електроважмаш», який через низку підконтрольних суб’єктів господарювання, за заниженою вартістю реалізував продукцію підприємства (двигун постійного електроструму) з метою мінімізації офіційного прибутку державно підприємства, причинивши збитки ДП в розмірі 37 300 000 грн.
  • Приморський районний суд м. Одеси. Обвинувачується суддя Господарського суду Одеської області, який вимагав та одержав від громадянина неправомірну вигоду у розмірі 570 000 грн за стягнення страхових виплат.

Інформацію оприлюднила Генеральна прокуратура України

Продовжити читання →
Натисніть, щоб прокоментувати

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.