Connect with us

Кримінальна хроніка

Суд над убивцями адвоката Ю. Грабовського та інші резонансні кримінальні справи середи, 6 лютого 2019 р.

Опубліковано

Сьогодні, 6 лютого 2019 р. в судах розглядають такі резонансні справи:

  • Солом’янський районний суд м. Києва. Обвинувачується заступник Головнокомандувача Військово-морського флоту РФ у вчиненні, за попередньою змовою групою осіб, умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, підбурюванні до вчинення державної зради та веденні агресивної війни.
  • Шевченківський районний суд м. Києва. Обвинувачуються двоє громадян у нападі на адвоката Грабовського Ю. Л. з метою заволодіння майном, поєднаному із погрозою застосування насильства, та вчиненні умисного вбивства останнього.
  • Малиновський районний суд м. Одеси. Обвинувачується прокурор Іллічівської місцевої прокуратури Одеської області у заволодінні майном громадянина в сумі 5 000 доларів США шляхом зловживання довірою та підбурюванні його до замаху на надання неправомірної вимоги службовій особі за нібито вирішення питання щодо прийняття рішення про звільнення останнього від кримінальної відповідальності та зняття раніше накладеного арешту.
  • Подільський районний суд м. Києва. Обвинувачується тимчасово виконуючий обов’язки заступника командира роти спеціального призначення полку міліції особливого призначення ГУ МВС України в Київській області у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, та чим було заподіяно істотну шкоду охоронюваним законом державним та громадським інтересам під час масових акцій протесту 1 грудня 2013 р. на вул. Банковій у м. Києві.
  • Шевченківський районний суд м. Києва. Обвинувачується колишній командир взводу однієї з оперативних рот ПМОП «Беркут» при ГУ МВС України в м. Києві, на даний час командир взводу полку поліції особливого призначення № 1 ГУНП у м. Києві, у перевищенні влади та службових повноважень, вчинених групою осіб, що супроводжувалося насильством із застосуванням спеціальних засобів, незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів, із застосуванням фізичного насильства, під час розгону 30 листопада 2013 р. студентського майдану у м. Києві.
  • Приморський районний суд м. Одеси. Обвинувачується службовець Одеської облдержадміністрації, який у січні 2014 р., бажаючи якнайдовше зберегти свої владні повноваження, вступив у змову з іншими особами для усунення перешкод у цьому з боку активістів та прихильників руху «Євромайдан», які були невдоволенні діями органів державної влади і місцевого самоврядування, шляхом протидії мирним зібранням та протестам оперативно та жорстоко реагували на спроби активістів організувати мітинги, у тому числі застосовували до них залякування та фізичне насильство.
  • Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області. Обвинувачується голова Здолбунівського районного суд Рівненської області, який спільно з адвокатом та цивільною особою одержали неправомірну вигоду в розмірі 3 500 доларів США за вплив на колегію суддів апеляційного суду Рівненської області у прийнятті рішення про задоволення апеляційної скарги.
  • Шевченківський районний суд м. Києва. Обвинувачується голова Державної авіаційної служби України, який з метою одержання неправомірної вигоди в інтересах ПрАТ «Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України», скасував заплановані рейси за маршрутом «Київ-Тегеран-Київ», у зв’язку із непогодженням запланованих вильотів, які мали виконуватись належним чином сертифікованими повітряними суднами, чим спричинив тяжкі наслідки ТОВ «Українсько-середземноморські авіалінії» у вигляді збитків у розмірі понад 750 000 грн.

Інформацію оприлюднила Генеральна прокуратура України

Продовжити читання →
Натисніть, щоб прокоментувати

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.