Connect with us

В Україні

Більшість українців візьмуть участь у виборах Президента

Опубліковано

У майбутніх виборах президента мають намір взяти участь 74% громадян України.

 

Про це свідчать результати опитування, проведеного в грудні 2018-го соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Міжнародного республіканського інституту. Загалом 74% респондентів мають намір проголосувати на виборах, при цьому 32% мають намір зробити це «однозначно», а 42% – «ймовірно». Згідно з опитуванням, інтерес до голосування найвищий у західній і центральній Україні і найнижчий на сході та півдні країни. Молоді люди, мабуть, найменше зацікавлені в голосуванні, бо тільки 26% заявили, що «безумовно» проголосують на відміну від 37% людей у віці 51 рік і старше.

Відзначається, що для 39% опитаних військовий конфлікт на Донбасі є пріоритетним фактором при виборі кандидата, далі йдуть боротьба з корупцією (16%), стан економіки (11%), а також питання комунальних платежів і тарифів (10%). Додамо, що питання війни на Донбасі стало визначальним фактором для відбору кандидатів у всіх вікових групах, в той час як боротьба з корупцією і тарифи більш важливі для українців середнього та старшого віку.

Згідно того ж опитування, якщо б президентські вибори проходили в наступну неділю, то найбільше голосів виборців набрали б Юлія Тимошенко, Петро Порошенко, Володимир Зеленський, Юрій Бойко та Анатолій Гриценко. Серед тих, хто піде на вибори, 16% готові підтримати Тимошенко, по 11% – Порошенка і Зеленського, 9% – Бойка та 8% – Гриценка.

Джерело: Юридичний вісник України

Продовжити читання →
Натисніть, щоб прокоментувати

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.