Connect with us

Законодавство

Корегування аудиторського звіту – під час обговорення його проекту

Опубліковано

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення Державною аудиторською службою, її міжрегіональними територіальними органами державного фінансового аудиту діяльності суб’єктів господарювання» від 27 березня 2019 р. № 252.

Цей Порядок не поширюється на бюджетні установи, а до його завдань віднесено:

  1. проведення аналізу та перевірки діяльності об’єкта аудиту;
  2. розроблення пропозицій та рекомендацій щодо усунення виявлених під час проведення аудиту недоліків і порушень та запобігання їм надалі.

До об’єкту аудиту віднесено суб’єктів господарювання державної і комунальної власності, підприємства, утворені органами державної влади, державні, казенні, комунальні підприємства, а також господарські товариства, у статутному капіталі яких державна або комунальна частка акцій перевищує 50%, і т.д.

Методика проведення аудиту окремо затверджується наказом Держаудитслужби.

На кожного державного аудитора оформляється направлення у 2 примірниках, яке підписує керівник органу Держаудитслужби. Аудитори надають керівникові об’єкта аудиту або учаснику аудиту чи його заступникові направлення в день виходу на проведення аудиту або збір інформації за їх місцезнаходженням.

Загальний строк проведення першого (планування та організація аудиту) та другого (проведення аудиторських процедур, формування і оформлення аудиторських доказів, підготовка аудиторських висновків) етапу процесу аудиту має становити не більш 90 робочих днів.

За наявності обставин, що перешкоджають проведенню аудиту та/або збору інформації, аудитор складає та підписує у 2 примірниках акт про неможливість проведення аудиту, один з яких  подається об’єкту аудиту особисто під підпис керівникові, його заступникові або головному бухгалтеру об’єкта аудиту; через структурний підрозділ діловодства об’єкта аудиту; рекомендованим поштовим відправленням з повідомленням про вручення; в електронній формі.

Об’єкт / учасник аудиту забезпечує аудиторам місце для роботи, створює умови для зберігання документів, можливість користування службовим зв’язком, комп’ютерною та іншою технікою, доступу до електронних баз, систем та програмних комплексів, тощо.

Керівник аудиту формує проект звіту та подає його об’єкту аудиту для ознайомлення не пізніше ніж в останній робочий день завершення строку проведення аудиту.

Керівник об’єкта аудиту ознайомлюється з проектом звіту та готує (у разі потреби) обґрунтовані коментарі до нього у письмовій формі протягом 10 робочих днів з дня отримання проекту. Під час обговорення проекту звіту та зауважень, державні аудитори мають право отримувати від об’єкта аудиту додаткову інформацію, підтвердні документи та/або відповідні пояснення з метою уточнення викладених у коментарях до проекту звіту фактів. У день обговорення та узгодження проекту звіту підписується протокол узгодження.

Продовжити читання →
Натисніть, щоб прокоментувати

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Про затвердження Порядку проведення Державною аудиторською службою, її міжрегіональними територіальними органами державного фінансового аудиту діяльності суб`єктів господарювання
||
№ Документа: 252
Дата прийняття: 27.03.2019
Дата набрання чинності: 03.04.2019
Дата реєстрації в Мінюсті: Немає
Номер реєстрації в Мінюсті: Немає
Внутрішній номер документа: Немає

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.

Про затвердження Порядку проведення Державною аудиторською службою, її міжрегіональними територіальними органами державного фінансового аудиту діяльності суб`єктів господарювання
||
№ Документа: 252
Дата прийняття: 27.03.2019
Дата набрання чинності: 03.04.2019
Дата реєстрації в Мінюсті: Немає
Номер реєстрації в Мінюсті: Немає
Внутрішній номер документа: Немає