Connect with us

Законодавство

Іспит з водіння авто може суттєво подорожчати

Опубліковано

Із початку 2020 року в Україні можуть суттєво подорожчати послуги сервісних центрів МВС. Зокрема, вартість іспиту з водіння на отримання посвідчення водія може зрости майже в 10 разів.

Про це повідомив кандидат у народні депутати України від партії «Слуга народу», начальник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій. Як було наголошено, йдеться про перегляд ціноутворення «до адекватного рівня». «Наприклад, здача іспиту (з водіння. — Ред.) зараз — 26 грн. Але авто, яке ми даємо, пальне, яким воно заправляється, — це не може коштувати 26 грн. Ну спробуйте за ці гроші замовити таксі і проїхати по місту 5 км», — пояснив він. — Якщо говорити про здачу іспиту, то була пропозиція підвищити вартість із 26 грн до 150 або 200 грн, якщо не помиляюся», — додав чиновник.

Він пояснив, що зараз сервісні центри утримуються за рахунок державного бюджету. А повна вартість від адміністративних послуг іде в місцевий бюджет. «Тобто чим більше ми надаємо послуг, тим більше заробляє місто. А сам державний орган нічого з цього не отримує», — уточнив В. Криклій. Нова модель, за його словами, допоможе сервісним центрам стати фінансово самодостатніми. «Авто реєструють не бабусі, не вчителі й не лікарі. І виходить така несправедлива соціальна ситуація: держава утримує сервісні центри, фінансує їх, щоб більш заможні люди могли реєструвати авто майже безкоштовно чи за безцінь», — резюмував він.

Криклій зазначив, що ревізія цін уже проводилася, а відповідний законопроект був зареєстрований у Верховній Раді, хоча в комітеті поки не розглядався. «Вартість послуги, швидше за все, буде рости вже з початку наступного року, — припустив майбутній народний депутат. — Але ще раз скажу: це не зростання вартості в класичному сенсі. Це можливість відмовитися і зменшити необхідність державного бюджету дотувати сервісний центр. Для розуміння, Київ у нас щороку отримує понад 40 млн гривень на рік від адміністративних послуг. 40 млн — це могли би бути гроші, за які утримуються сервісні центри», — резюмував він.

Джерело: Юридичний вісник України

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.