Connect with us

В Україні

Загублені водійські права можна відновити онлайн

Опубліковано

Кабінет Міністрів України схвалив постанову, якою буде запущено онлайн процедуру відновлення втрачених або викрадених водійських прав.

Про це повідомляє прес-служба уряду. «За допомогою онлайн-процедури також можна буде відновити втрачені або викрадені посвідчення водія. Вже незабаром їх можна буде замовити через електронний кабінет водія або через Єдиний державний портал адміністративних послуг», — повідомляють у КМУ. Як уточнюється, відновити можна буде лише водійські права нового зразка, видані після 1 січня 2013 року.

Також напередодні в уряді затвердили проект, в межах якого водійські права можна буде показувати зі смартфона. Для цього розроблять спеціальний додаток. Надалі користувачі додатка зможуть не носити водійські права постійно з собою. «Наша мета до 2024 року усі послуги перевести в онлайн», — повідомив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, презентуючи нову функцію. Раніше він заявляв, що з 1 жовтня Україна має повністю відмовитися від паперового документообігу. Згодом в уряді уточнили, що відмовляться від обміну паперовими документами між відомствами, а не паперового документообігу загалом.

Джерело: Юридичний вісник України

Продовжити читання →
Натисніть, щоб прокоментувати

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.