Connect with us

Законодавство

Мітинги біля будівель судів хочуть заборонити

Опубліковано

У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до статті 6 Закону України “Про судоустрій і статус суддів” щодо заборони проведення мітингів біля будівель судів» № 3291.

Як зазначає в пояснювальній записці ініціатор законопроекту народний депутат С. Демченко, судді належать до категорії професій, до яких постійно прикута увага суспільства. Протягом останніх років зафіксовано численну кількість фактів впливу на їх діяльність. Втручання в роботу суддів, намагання фізичного та психологічного тиску на суддів найчастіше відбувається  з боку учасників процесу та їхніх представників шляхом проведення мітингів, пікетів, акцій протесту, блокування будівель судів.

У зв’язку з цим, пропонується внести зміни до ч. 3 ст. 6 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», якими встановити заборону, на відстані ближче 50 метрів до приміщень, будівель судів, проведення мітингів, демонстрацій, пікетів, акцій протестів, інших подібних чи аналогічних акцій, встановлення та функціонування наметів, сцен, інших подібних споруд, розміщення та демонстрація плакатів, банерів, прапорів, політичних символів, гучномовців, звуковідтворюючої, світлової чи аналогічної, у тому числі, допоміжної апаратури чи приладдя для проведення таких акцій.

Служба судової охорони припинятиме проведення зазначених акцій чи дій без прийняття будь-яких додаткових рішень чи додаткових вказівок із залученням, за необхідності, представників Національної поліції України або Національної гвардії України.

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.