Connect with us

Законодавство

Пенсії прокурорів пропонують перерахувати

Опубліковано

У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до статті 86 Закону України «Про прокуратуру» щодо забезпечення права на перерахунок пенсій працівникам органів прокуратури» № 3325.

Проект підготовлено на виконання Рішення Конституційного Суду України від 13.12.2019 р. № 7-р(ІІ) 2019, яким положення ч. 20 ст. 86 Закону України «Про прокуратуру», відповідно до якої умови та порядок перерахунку призначених пенсій працівникам прокуратури визначаються Кабінетом Міністрів України, визнано таким, що не відповідає Конституції України (є неконституційним).

Пропонується внести зміни до ст. 86 Закону України «Про прокуратуру», якими встановити, що призначені працівникам прокуратури пенсії перераховуються у зв’язку з підвищенням заробітної плати прокурорським працівникам на рівні умов та складових заробітної плати відповідних категорій працівників, які проходять службу в органах і установах прокуратури на момент виникнення права на перерахунок.

Перерахунок призначених пенсій проводитиметься з першого числа місяця, наступного за місяцем, в якому настали обставини, що тягнуть за собою зміну розміру пенсії. Якщо при цьому пенсіонер набув право на підвищення пенсії, різницю в пенсії за минулий час може бути виплачено йому не більш як за 12 місяців. Пенсія працюючим пенсіонерам перераховується також у зв’язку з призначенням на вищу посаду, збільшенням вислуги років, присвоєнням почесного звання або наукового ступеня та збільшенням розміру складових його заробітної плати в порядку, передбаченому ч.ч. 2, 3 та 4 цієї статті, при звільненні з роботи або за кожні два відпрацьовані роки.

Під посадами прокурорів у цій статті розуміються посади, зазначені у ст. 15 Закону «Про прокуратуру», а також прокурорсько-слідчі посади:

  • Генерального прокурора України, першого заступника, заступників Генерального прокурора України, їх старших помічників та помічників;
  • прокурорів Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя, спеціалізованих прокуратур (на правах обласних), їх перших заступників, заступників;
  • міжрайонних прокурорів, прокурорів міст, районів, районів у містах та прирівняних до них спеціалізованих прокуратур, їх перших заступників і заступників;
  • начальників головних управлінь, управлінь, відділів прокуратур, їх перших заступників, заступників;
  • старших прокурорів та прокурорів, старших помічників та помічників прокурорів прокуратур усіх рівнів;
  • старших слідчих в особливо важливих справах, слідчих в особливо важливих справах, старших слідчих та слідчих прокуратур усіх рівнів.
Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.