Connect with us

Події

Хмельниччина п’ятою в Україні отримала офіцерів громад

Опубліковано

На минулому тижні в Хмельницькому відбувся випуск перших поліцейських: офіцерів, які не лише працюватимуть, а й житимуть на території громади, яку обслуговують.

Як повідомляє прес-служба МВС, віднині 57 поліцейських вирушать на службу в 32 територіальні громади. На центральній площі Хмельницького їм видали 43 автомобілі, кожен з яких укомплектовано всім, що може знадобитися поліцейському, — від термопринтера й набору інструментів до зброї та сейфу. У церемонії, крім поліцейських, взяли участь представники Посольства США, ICITAP (Міжнародна програма підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування), органів місцевої влади та самоврядування і голови об’єднаних територіальних громад. «Хмельниччина стала п’ятою областю в Україні, де приступили до роботи поліцейські офіцери громад. Перед призначенням кожен з них пройшов багатоетапний відбір, спеціальну поглиблену підготовку за участю українських та іноземних фахівців і стажування на базі поліції Дніпропетровської області, яка стала пілотною в проєкті», — повідомили в МВС. Раніше офіцери громад розпочали роботу в Кіровоградській, Черкаській та Харківській областях.

Нагадаємо, що заміна дільничних поліцейських в ОТГ на офіцерів громад стартувала навесні 2019 року. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков тоді заявив, що поліцейські офіцери громад працюватимуть у 30 тисяч населених пунктів у сільській місцевості, де проживає близько 28 млн осіб.

Джерело: Юридичний вісник України

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.