Connect with us

В світі

Експерти ставлять на Байдена

Опубліковано

Протести і пандемія коронавірусу грають на руку кандидату від демократів. У міру наближення листопадових виборів президента США, колишній віце-президент, демократ Джо Байден продовжує збільшувати свій відрив від чинного глави Білого дому, республіканця Дональда Трампа. Журнал The Economist впевнено прогнозує перемогу Байдена як у загальнонаціональному голосуванні, так і серед колегії вибірників.

Згадане видання взялося аналізувати опитування, економіку й демографічні дані для прогнозування виборів у США в 2020 році. Прогноз оновлюється щодня. У нього входять загальнонаціональні опитування, опитування в окремих штатах, економічні показники для прогнозування цілого ряду результатів. Наразі Байдену віддають 9 із 10, або 89%, на перемогу в колегії вибірників і більш ніж 19 із 20, або ж 98%, на перемогу в загальному голосуванні.

А от для Трампа прогноз зовсім невтішний: йому дають лише 10% на перемогу в колегії вибірників і всього 2% на перемогу в загальнонаціональному голосуванні.

Станом на 1 липня аналітики журналу вважають, що Байден збере 345 голосів вибірників при необхідних 270. І його шанси тільки збільшуються. Трампу дають 193 голоси колегії. А крива підтримки президента продовжує сповзати.

На загальнонаціональному рівні Байден лідирує на 14 відсотків — 50 проти 36. Такий рейтинг президента став одним із найбільш низьких за час його каденції. Соціологи називають це ознакою того, що Трамп зараз явно програє президентську кампанію.

Байден значно випереджає Трампа серед небілих виборців, а жінки і молодь на шляху до того, щоб ще з більшою перевагою, ніж Хілларі Клінтон, вибрати Байдена. До того ж, колишній віце-президент також зрівнявся з Трампом серед виборців чоловічої статі, білих і людей середнього та старшого віку. Чотири роки тому ці електоральні групи стали основою перемоги Трампа на виборах президента США.

Джерело: Юридичний вісник України

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.