Connect with us

Законодавство

Особами з обмеженими можливостями дозволено безоплатно перевозити власні засоби пересування

Опубліковано

17.03.2018 Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» від 7 лютого 2018 р. № 181.

Правила надання послуг пасажирського автомобільного транспорту доповнено визначенням «екіпаж автобусу». Крім того, викладено у новій редакції пункт 6, яким тепер встановлено, що транспортні засоби, які використовуються для перевезення пасажирів, повинні відповідати вимогам безпеки, комфортності, доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Також оновлено пункт 16, який регулює забезпечення організації пасажирських перевезень. Цим пунктом встановлено, що організація перевезень покладається:

1) на міжміському і приміському маршрутах, що виходять за межі території області (міжобласний маршрут), – на Мінінфраструктури;

2) на міжміському і приміському маршрутах (внутрішньообласний маршрут) – на обласні держадміністрації;

3) на приміському маршруті (внутрішньорайонний маршрут), – на районну держадміністрацію;

4) на автобусному маршруті загального користування прямого сполучення м. Київ – міжнародний аеропорт «Бориспіль» – на Київську міську держадміністрацію;

5) на маршруті, що проходить у межах території об’єднаної територіальної громади (міський чи приміський маршрут), – на виконавчий орган місцевої ради об’єднаної територіальної громади сіл, селищ, міст;

6) на маршруті, що проходить у межах населеного пункту (міський маршрут), – на виконавчий орган сільської, селищної, міської ради відповідного населеного пункту.

Окрім цього, у постанові враховано, що на маршруті повинні бути передбачені написи, що мають бути надруковані на матеріалах з матовою поверхнею чітким шрифтом з висотою літер не менше 15 міліметрів (60 кегль), який контрастує з фоном (на жовтому чи білому фоні – чорний чи темно-синій шрифти). Така інформація має бути розміщена на висоті 1600 міліметрів від підлоги – вказано у доповненому абзаці пункту 28.

Найбільше уваги заслуговує оновлений пункт 31-1 з його підпунктом 5, яким передбачено, що використання на маршруті автобусів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, повинно становити до 35 % загальної кількості автобусів до 31 грудня 2019 р. та до 50 % – з 1 січня 2020 р.

Також, оновленим пунктом 83 передбачено, зо особи з обмеженими можливостями можуть безоплатно перевозити технічні засоби, необхідні для особистого пересування, а також собак-поводирів, що супроводжують осіб з порушеннями зору.

У пункті 96 встановлено, що особам з порушеннями слуху суб’єкт господарювання здійснює організацію надання послуг з перевезення шляхом надсилання смс- повідомлення.

Продовжити читання →
Натисніть, щоб прокоментувати

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Про внесення змін до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту
||
№ Документа: 181
Дата прийняття: 07.02.2018
Дата набрання чинності: 17.03.2018
Дата реєстрації в Мінюсті: Немає
Номер реєстрації в Мінюсті: Немає
Внутрішній номер документа: Немає

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.

Про внесення змін до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту
||
№ Документа: 181
Дата прийняття: 07.02.2018
Дата набрання чинності: 17.03.2018
Дата реєстрації в Мінюсті: Немає
Номер реєстрації в Мінюсті: Немає
Внутрішній номер документа: Немає