Connect with us

Законодавство

Сільськогосподарський кооператив може здійснювати діяльність без мети одержання прибутку

Опубліковано

Набрав чинності Закон України «Про сільськогосподарську кооперацію» від 21 липня 2020 р. № 819-IX.

Згідно із Законом сільськогосподарська коопераціясистема сільськогосподарських кооперативів та сільськогосподарських кооперативних об’єднань.

Основними видами діяльності сільськогосподарського кооперативу є виробництво, переробка, заготівля, закупівля, зберігання, збут, продаж сільськогосподарської продукції, постачання засобів виробництва і матеріально-технічних ресурсів та інші види сервісного обслуговування членів кооперативу, зокрема, надання технологічних, транспортних, меліоративних, ремонтних, будівельних послуг, послуг з ветеринарного обслуговування тварин і племінної роботи, з бухгалтерського обліку і аудиту, науково-консультаційного обслуговування.

Сільськогосподарський кооператив може здійснювати один або декілька видів діяльності з метою одержання прибутку або без мети одержання прибутку.

Сільськогосподарський кооператив утворюється за рішенням установчих зборів його засновників. Сільськогосподарський кооператив може бути утворений шляхом реорганізації (злиття, поділу, виділу) іншого сільськогосподарського кооперативу не менш як трьома засновниками.

Членом сільськогосподарського кооперативу може бути виробник сільськогосподарської продукції – юридична або фізична особа, яка досягла 16-річного віку.

Сільськогосподарські кооперативні об’єднання, утворені кооперативами, провадять свою діяльність та припиняються на засадах і в порядку, передбачених цим Законом для сільськогосподарських кооперативів, з урахуванням особливостей, передбачених ст. 29 Закону.

Також внесено зміни до Господарського та Цивільного кодексів України, Законів України «Про фермерське господарство», «Про кооперацію» та «Про особисте селянське господарство», якими, зокрема, врегульовуються перехідні відносини щодо діяльності сільськогосподарських виробничих кооперативів, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та їхніх об’єднань, зареєстрованих на момент набрання чинності цим Законом.

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Про сільськогосподарську кооперацію
||
№ Документа: 819-IX
Дата прийняття: 21.07.2020
Дата набрання чинності: 15.08.2020
Дата реєстрації в Мінюсті: Немає
Номер реєстрації в Мінюсті: Немає
Внутрішній номер документа: Немає

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.

Про сільськогосподарську кооперацію
||
№ Документа: 819-IX
Дата прийняття: 21.07.2020
Дата набрання чинності: 15.08.2020
Дата реєстрації в Мінюсті: Немає
Номер реєстрації в Мінюсті: Немає
Внутрішній номер документа: Немає