Connect with us

Події

Цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей

Опубліковано

Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів України в онлайн режимі за технічної допомоги правового клубу PRAVOKATOR провело для суддів місцевих загальних та апеляційних судів семінар «Особливості застосування Гаазької конвенції про цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей (1980 р.)».

Семінар відкрив директор регіонального відділення Олександр Мартиненко, який ознайомив слухачів із програмою, регламентом навчального заходу та представив викладачів, додавши, що слухачі мають змогу прослухати онлайн-лекції й обговорити їх за допомогою платформи «Zoom».

Учасників семінару також привітав Сергій Лисак — начальник управління «Дніпровська міжрегіональна ресурсно-комунікаційна платформа» Координаційного центру з надання правової допомоги, які сконцентрували увагу на актуальних питаннях стандартів якості надання безоплатної вторинної допомоги.

У свою чергу Тетяна Макарова — керівник юридичної клініки кафедри права, політології та міжнародних відносин Університету імені Альфреда Нобеля, викладач цієї кафедри, адвокат ознайомила учасників семінару з міжнародними способами захисту прав дитини при виникненні конфлікту між батьками та особливостями законодавства і звичаїв у різних країнах світу.

Про позасудовий порядок розгляду звернень щодо цивільно-правових аспектів міжнародного викрадення дітей йшлося у виступі Катерини Сензюк, головного спеціаліста відділу судової роботи та міжнародної правової допомоги Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро).

Далі тему продовжили Віра Гайдук — головний спеціаліст Дніпровського регіонального відділення Національної школи суддів України, суддя Апеляційного суду Дніпропетровської області у відставці, яка сконцентрувала увагу присутніх на цивільно-правових аспектах при розгляді справ судами по застосуванню Гаазької Конвенції. А суддя Апеляційного суду Дніпропетровської області, кандидат юридичних наук Андрій Мазниця навів огляд судової практики щодо особливостей виконання судових рішень, ухвалених на підставі Гаазької конвенції про цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей та відповідну судову практику ЄСПЛ. У подальшому учасники семінару активно обговорювали доповіді та ділилися своїм досвідом, що сприяло посиленню знань, умінь та навичок щодо розгляду захисту прав дитини. Додамо, що кожному судді, який брав участь у семінарі, вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Підготував Ілля МОРОЗ,
спеціально для ЮВУ

Джерело: Юридичний вісник України

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.