Законодавство
Для урізноманітнення харчування в армії дозволять змінювати розкладку продуктів та порядок планування страв
В Міністерстві юстиції України зареєстровано наказ Міністерства оборони України «Про затвердження Змін до Інструкції з організації продовольчого забезпечення Збройних Сил України та годування штатних тварин військових частин Збройних Сил України шляхом залучення суб’єктів господарювання» від 5 лютого 2018 р. № 43.
Відповідно до Змін, Інструкція з організації продовольчого забезпечення ЗСУ та годування штатних тварин військових частин ЗСУ шляхом залучення суб’єктів господарювання не застосовується у воєнний час та у разі організації харчування із застосуванням каталогу продуктів харчування.
Згідно з новою редакцією абз. 2 п. 4 розділу І «Приготування їжі здійснюється згідно з розкладкою продуктів, яка складається відповідно до Норм харчування представником замовника спільно з представником виконавця з урахуванням розкладки продуктів та порядку планування страв у військових частинах Збройних Сил України».
Крім того, з’явився новий абз. 3: «за рішенням замовника, враховуючи сезонність поставок харчових продуктів, для урізноманітнення харчування дозволяється вносити зміни до розкладки продуктів та порядку планування страв у військових частинах Збройних Сил України за умови дотримання Норм харчування та Норм заміни продуктів харчування військовослужбовців ЗС та інших військових формувань».
У розділі IІ п. 4 викладено в такій редакції: «Харчові продукти мають відповідати чинним нормативним документам, визначеним замовником, та технічному регламенту щодо правил маркування харчових продуктів.
Під час надання послуг виконавцем у встановленому порядку повинні бути надані документи, що засвідчують безпечність та якість харчових продуктів, відсутність їх шкідливого впливу на здоров’я людини безпосередньо чи опосередковано згідно із санітарними та гігієнічними нормативами, та документ, що гарантує якість наданого продовольства від виробника».
У абз. 2 п. 3 розділу IV визначено, що «Акт приймання складається лише за наявності позитивних результатів лабораторних випробувань у протоколі випробувань на харчові продукти, що закладаються на зберігання, виданому установою з контролю безпечності харчових продуктів та ветеринарії Міністерства оборони України».
Розділ VI доповнено п. 4 про те, що Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України спільно з Управлінням безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини:
- організовує здійснення контролю безпечності та окремих показників якості харчових продуктів…
- здійснює контрольні заходи щодо стану надання послуг з організації харчування у військових частинах…
You must be logged in to post a comment Login