Connect with us

Законодавство

До 23 800 грн штрафу за продаж лікарських засобів малолітнім

Опубліковано

Верховна Рада прийняла в першому читанні проект Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за реалізацію (відпуск) лікарських засобів малолітнім особам» № 5123-1.

Новою ст. 42-5 КУпАП встановлюється, що реалізація (відпуск) лікарських засобів малолітнім особам, а також доставка лікарських засобів кінцевому споживачу – малолітній особі, – тягне за собою накладення штрафу на особу, яка безпосередньо здійснює роздрібну торгівлю лікарськими засобами та/або доставку лікарських засобів кінцевому споживачу, від чотирьохсот до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторне протягом року вчинення зазначеного порушення, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, – тягне за собою накладення штрафу на особу, яка безпосередньо здійснює роздрібну торгівлю лікарськими засобами та/або доставку лікарських засобів кінцевому споживачу, від восьмисот до однієї тисячі чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (23 800 грн).

Складати протоколи про такі адміністративні правопорушення будуть уповноважені на те посадові особи органів внутрішніх справ (Національної поліції), а розглядати справи – судді районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судів.

Нагадаємо, що Верховна Рада прийняла в першому читанні проект Закону, яким забороняється реалізація (відпуск) лікарських засобів громадянам, які не досягли 14-річного віку.

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.