Connect with us

Законодавство

До 10 років позбавлення волі за службову недбалість, що спричинила загибель людини

Опубліковано

Верховна Рада прийняла в першому читанні проект Закону «Про внесення змін до статті 367 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за службову недбалість, якщо вона спричинила загибель людини» № 4634.

Новою ч. 3 ст. 367 «Службова недбалість» Кримінального кодексу встановлюється, що діяння, передбачене частиною першою цієї статті, якщо воно спричинило загибель людини – карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

«Події, що відбуваються останнім часом, свідчать про зростання числа злочинів у сфері службової недбалості. Зокрема, останні приклади – пожежі у м. Одесі та м. Харкові, пов’язані із неналежним виконання службовою особою своїх службових обов’язків, внаслідок чого гинуть люди, тобто потерпілим заподіюється смерть, а відповідальність неспіврозмірна завданій шкоді», – йдеться у пояснювальній записці до проекту.

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.