Connect with us

В світі

Вірменія звинуватила Азербайджан у расовій дискримінації

Опубліковано

Вірменія подала позов до Міжнародного суду ООН, звинувативши Азербайджан в расовій дискримінації щодо вірмен і просить притягнути Баку до відповідальності.

На думку вірменської сторони, Азербайджан порушив Міжнародну конвенцію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, прийняту Генасамблеєю ООН в 1965 році.

Читайте також: Курсанток навчать нетерпимості до дискримінації та сексизму

Як зазначається в позові, «десятиліттями Азербайджан піддавав вірмен расовій дискримінації». «У результаті такої політики ненависті вірмени систематично піддавалися дискримінації, масовим вбивствам, тортурам та іншим видам насильства».

Вірменська сторона також стверджує, що у вересні 2020 року Азербайджан знову порушив конвенцію під час збройного конфлікту між країнами. «Навіть після закінчення бойових дій, після припинення вогню, яке набуло чинності 10 листопада 2020 року, Азербайджан продовжує брати участь у вбивствах, тортурах та інших знущаннях над вірменськими військовополоненими», — наголошується у прес-релізі.

«Вірменія просить суд притягнути до відповідальності Азербайджан за порушення конвенції, щоб запобігти майбутній шкоді та відшкодувати збиток, який уже було завдано», — йдеться в позові.

Джерело: Юридичний вісник України

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.