Connect with us

Події

Український суд став призером міжнародного конкурсу

Опубліковано

Київський районний суд Одеси став призером міжнародного конкурсу «Кришталеві ваги правосуддя». Церемонія відбулася в столиці Словенії Любляні.

Читайте також: Суддя без правил, або Чому в Страсбурзі відхилили кандидатури претендентів у ЄСПЛ від України?

Зазначимо, що цей конкурс було започатковано в 2005 році, і вперше за 16 років його фіналістом стала українська судова установа, а саме Київський районний суд міста Одеси. Загалом же журі конкурсу відзначили три проекти:

  • створення, розвиток і вдосконалення роботи Громадського центру правосуддя Одеської області (Київський районний суд міста Одеси, Україна);
  • віртуальна вікторина «Судовий процес» і навчальні веб-сайти, спеціально розроблені для початкової та середньої школи, а також для старших класів. Складаються з ряду тематичних модулів, серед яких інсценування судового засідання (Судова адміністрація Данії);
  • спрощений порядок подачі скарг постраждалими від домашнього насильства з лікувального закладу (Міністерство юстиції Франції).

Нагадаємо, Громадський центр правосуддя Одеської області працює з лютого 2019 року. Це нова модель взаємодії суспільства із судами, державними органами та суб’єктами надання правової допомоги. Місія центру полягає у покращенні доступності правосуддя, особливо для осіб, які не можуть дозволити собі кваліфіковану юридичну консультацію. За три роки безкоштовну допомогу в ГЦП Одеської області отримали близько 6 тисяч осіб.

Джерело: Юридичний вісник України

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.