Connect with us

Законодавство

До 10 200 гривень штрафу за продаж електронних сигарет неповнолітнім

Опубліковано

Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну» (законопроект № 4358).

Як інформує Міністерство охорони здоров’я, Законом:

– розмір комбінованого медичного попередження про шкоду куріння (текст та графічне зображення) на пачках тютюнових виробів збільшено з 50 % до 65 % їхньої площі, а попередження міститимуть реалістичні зображення хвороб, спричинених курінням, та щорічно оновлюватимуться;

– впроваджено вимоги до маркування упаковок електронних сигарет, рідин, заправних контейнерів та бездимних тютюнових виробів;

– заборонено використовувати смако-ароматичні добавки (фруктові, ягідні тощо) у будь-яких компонентах тютюнових виробів та електронних сигарет.

Читайте також: До 1 020 грн штрафу за куріння електронних сигарет у заборонених місцях

Заборонено й продаж електронних сигарет та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння особам, які не досягли 18 років, – штраф у розмірі 1 020 грн, а в разі повторного протягом року порушення – 10 200 грн.

Також заборонено рекламу, стимулювання продажу та спонсорство таких виробів.

Окрім цього, розширено перелік місць, де забороняється куріння, вживання, використання тютюнових виробів, електронних сигарет, заправних контейнерів, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння та кальянів.

Єдиним місцем, де залишили можливість відведення місць для куріння всередині приміщення, є аеропорти.

При цьому сільські, селищні та міські ради у межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці можуть постійно або тимчасово заборонити куріння, вживання, використання тютюнових виробів, електронних сигарет, заправних контейнерів, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння та кальянів у додатково визначених ними місцях.

Закон набирає чинності через 18 місяців із дня його опублікування (з винятками).

Нагадаємо, обмеження місць продажу алкоголю та тютюну спричинить зростання цін

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.