Connect with us

В Україні

Разумков звернеться до КСУ щодо призначення директора ДБР

Опубліковано

Голова міжфракційного об’єднання «Розумна політика», народний депутат Дмитро Разумков ініціює звернення до Конституційного Суду щодо відповідності закону призначення директором Державного бюро розслідувань Олексія Сухачова.

Про це заявив сам Д. Разумков в ефірі «Свобода слова Савіка Шустера». «Під новий рік як подарунок… було підписано указ Президента про призначення Сухачова на посаду директора ДБР. Це означає, що було порушено Конституцію в межах повноважень глави держави. У зв’язку з цим ми будемо звертатися (я впевнений, що колеги приєднуватимуться до цього) до Конституційного Суду щодо оскарження вказаного указу.

Читайте також: Підслідність ДБР поширять на адвокатів

Президентові завжди на стіл кладуть довідку, яка або відповідає, або не відповідає законності. Й коли бажання отримати свого керівника ДБР більше, ніж бажання, аби в цій державі працювали Конституція та Закон, то й отримуємо такий результат».

Додамо також, що 3 лютого народні депутати з «Європейської солідарності» і Д. Разумков зареєстрували в парламенті постанову про звільнення міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського. Також у Верховній Раді зареєстровано проект постанови про звернення до Президента щодо звільнення директора Державного бюро розслідувань Олексія Сухачова.

Джерело: Юридичний вісник України

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.