Connect with us

Законодавство

Заборонено 39 лікарських засобів з Білорусі

Опубліковано

Міністерство охорони здоров’я наказом від 19 березня 2022 р. № 503 заборонило застосування на території України лікарських засобів, виробники та/або заявники яких відповідно до відомостей Державного реєстру лікарських засобів України мають юридичну адресу та/або адресу місця провадження діяльності в Республіці Білорусь, шляхом припинення дії реєстраційних посвідчень таких лікарських засобів згідно із переліком.

Читайте також: Порядок видачі дозволу на ввезення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів в умовах воєнного стану

Лікарські засоби, зазначені у переліку, які були ввезені та/або випущені в обіг на території України до дати затвердження цього наказу, можуть реалізовуватись та застосовуватися в Україні до закінчення їх терміну придатності, визначеного виробником та зазначеного на упаковці.

«Усі білоруські заводи, чия продукція була представлена в Україні, виробляли генерики, тобто неоригінальні препарати. Аналогічні генеричні лікарські засоби виробляють українські фармкомпанії, тому відмова від білоруських препаратів не несе жодної загрози чи шкоди забезпеченню українців ліками», – зауважили у МОЗ.

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.