Connect with us

В Україні

Справа Добкіна: розслідування завершено

Опубліковано

Екс-мера Харкова звинувачують у спричиненні збитків місту на суму понад 230 млн гривень.

Головне слідче управління Генеральної прокуратури завершило досудове розслідування в кримінальному провадженні стосовно колишнього Харківського міського голови Михайла Добкіна, повідомила у Фейсбук 10 липня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган. У справі йдеться про вчинення екс-мером, а нині народним депутатом кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 364 КК України. Крім того, в ній фігурує й колишній директор департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради, колишній начальник управління містобудування та архітектури — головний архітектор Харкова, а також екс-начальник управління земельних відносин міськради.

Михайла Добкіна та екс-чиновників мерії звинувачують у зловживанні службовим становищем. У Генпрокуратурі стверджують, що вони за попередньою змовою, діючи в інтересах засновників обслуговуючого кооперативу та споживчого товариства, сприяли в незаконному заволодінні шахрайським шляхом земельними ділянками в Харкові. Всього йдеться про ділянки загальною площею понад 74 га. Збитки територіальній громаді оцінено в понад 230 млн гривень.

Матеріали досудового розслідування надано стороні захисту для ознайомлення. Після цього обвинувальний акт стосовно Михайла Добкіна та інших колишніх службовців мерії, представників обслуговуючого кооперативу та споживчого товариства буде скеровано до суду.

Джерело: Юридичний вісник України

Продовжити читання →
Натисніть, щоб прокоментувати

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.