Connect with us
Гаряча лінія Міноборони 15-12

Документи Міністерства оборони України

Реалізовано в рамках інформаційно-аналітичного порталу

Документи Міністерства оборони України

Наказ № 716 від 02.12.2023 Про уповноваження державного підприємства Міністерства оборони України “Агенція закупівель у сфері оборони” на виконання функції служби державного замовника у сфері оборони

Тип документу

Наказ

Рік затвердження

2023

Видавець

Міністерство оборони України

Герб України

МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

02.12.2023 № 716

Про уповноваження державного підприємства Міністерства оборони України “Агенція закупівель у сфері оборони” на виконання функції служби державного замовника у сфері оборони

Відповідно до частини шостої статті 22 Бюджетного кодексу України, статті 73² Господарського кодексу України, пункту 26 частини першої статті 1 Закону України “Про оборонні закупівлі”, постанови Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2023 року № 1142 “Деякі питання здійснення закупівель товарів, робіт і послуг у сфері оборони службою державного замовника”, постанови Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2022 року № 1275 “Деякі питання здійснення оборонних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану”

НАКАЗУЮ:

1. Уповноважити державне підприємство Міністерства оборони України “Агенція закупівель у сфері оборони” на виконання функції служби державного замовника у сфері оборони з метою здійснення оборонних закупівель та укладення державних контрактів (договорів) на закупівлю товарів, робіт і послуг.

2. Визначити державне підприємство Міністерства оборони України “Агенція закупівель у сфері оборони” одержувачем бюджетних коштів за бюджетною програмою “Забезпечення діяльності Збройних Сил України, підготовка кадрів і військ, медичне забезпечення особового складу, ветеранів військової служби та членів їхніх сімей, ветеранів війни” (КПКВК 2101020).

3. Уповноважити державне підприємство Міністерства оборони України “Агенція закупівель у сфері оборони”, як одержувача бюджетних коштів, передбачених у державному бюджеті для реалізації бюджетної програми “Забезпечення діяльності Збройних Сил України, підготовка кадрів і військ, медичне забезпечення особового складу, ветеранів військової служби та членів їхніх сімей, ветеранів війни” (КПКВК 2101020) (далі – бюджетна програма КПКВК 2101020) на здійснення оборонних закупівель та укладення державних контрактів (договорів) на закупівлю товарів, робіт і послуг у частині доведеного переліку та обсягу закупівель товарів, робіт і послуг:

– за бюджетною підпрограмою 2101020/3 “Тилове забезпечення (окрім закупівлі пально-мастильних матеріалів)” бюджетної програми КПКВК 2101020;

– за бюджетною підпрограмою КПКВ 2101020/19 “Закупівля пально- мастильних матеріалів” бюджетної програми КПКВК 2101020.

4. Управлінню корпоративної політики Міністерства оборони України спільно з державним підприємством Міністерства оборони України “Агенція закупівель у сфері оборони” у п’ятиденний строк з дня набрання чинності цим наказом забезпечити:

– включення державного підприємства Міністерства оборони України “Агенція закупівель у сфері оборони” до Єдиного реєстру розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів;

– подання до Департаменту фінансів Міністерства оборони України клопотання щодо включення до мережі розпорядників та одержувачів бюджетних коштів Міністерства оборони України копій підтверджувальних документів щодо реєстрації в органі Державної казначейської служби України.

5. Департаменту фінансів Міністерства оборони України на підставі отриманих від Управління корпоративної політики Міністерства оборони України документів забезпечити включення державного підприємства Міністерства оборони України “Агенція закупівель у сфері оборони” до мережі розпорядників та одержувачів бюджетних коштів Міністерства оборони України.

6. Надати згоду на вчинення державним підприємством Міністерства оборони України “Агенція закупівель у сфері оборони” значних господарських зобов’язань, якщо ринкова вартість майна, робіт або послуг, що є їх предметом, становить більше 10 відсотків вартості активів державного підприємства Міністерства оборони України “Агенція закупівель у сфері оборони” за даними останньої річної фінансової звітності, а саме укладення державних контрактів (договорів) за результатами здійснення оборонних закупівель відповідно до законодавства за доведеними підпрограмами бюджетної програми КПКВК 2101020, а також укладення контрактів (договорів) для забезпечення його статутної діяльності за бюджетною програмою “Формування статутного капіталу Державного підприємства Міністерства оборони України “Агенція закупівель у сфері оборони” (КПКВК 2101530).

7. Перерахування бюджетних коштів на покриття витрат з утримання державного підприємства Міністерства оборони України “Агенція закупівель у сфері оборони” здійснюється в розмірі, що складає 0,4 відсотка суми державних контрактів (договорів) щодо закупівлі товарів, робіт і послуг, укладених державним підприємством Міністерства оборони України “Агенція закупівель у сфері оборони” (але не більше 250 млн гривень на рік), у такому порядку:

0,1 відсотка суми укладених контрактів (договорів), в наступному місяці після місяця, в якому такі контракти (договори) було укладено, на підставі поданих державним підприємством Міністерства оборони України “Агенція закупівель у сфері оборони” звітів про укладені державні контракти (договори) за результатами проведених закупівель;

0,3 відсотка вартості відвантажених товарів, виконаних робіт, наданих послуг, в наступному місяці після місяця, в якому відвантажено товари, виконано роботи, надано послуги, на підставі поданих державним підприємством Міністерства оборони України “Агенція закупівель у сфері оборони” звітів про відвантаження товарів, виконання робіт, надання послуг та підтвердних актів приймання-передачі товарів, робіт і послуг, актів приймання-передачі етапів незавершеного будівництва.

Звіти про укладені державні контракти (договори) за результатами проведених закупівель та звіти про відвантаження товарів, виконання робіт, надання послуг подаються державним підприємством Міністерства оборони України “Агенція закупівель у сфері оборони” до Департаменту політики закупівель Міністерства оборони України щомісячно до 5 числа місяця, що настає за звітним, за формою, погодженою Міністерством оборони України.

8. Управлінню корпоративної політики Міністерства оборони України спільно з державним підприємством Міністерства оборони України “Агенція закупівель у сфері оборони” забезпечити внесення змін до наказів Міністерства оборони України, необхідних для реалізації повноважень державним підприємством Міністерства оборони України “Агенція закупівель у сфері оборони” як службою державного замовника.

9. Державному підприємству Міністерства оборони України “Агенція закупівель у сфері оборони”:

– розробити та затвердити примірні форми державних контрактів (договорів);

– за результатами діяльності у І кварталі 2024 року до 15 квітня 2024 року подати Міністерству оборони України звіт за результатами діяльності;

– щороку до 01 грудня подавати Міністерству оборони України звіт за результатами діяльності.

10. Наказ розіслати згідно з розрахунком розсилки.

Міністр оборони України Р. Умєров

 

Задати питання

    Застереження щодо юридичної консультації: Інформація та документи, доступні на платформі, призначені виключно для інформаційних цілей і не повинні тлумачитись як правова консультація. Користувачі повинні звертатися до кваліфікованих юридичних фахівців за консультаціями, що специфічні для їхніх ситуацій.

    Застереження щодо регуляторних актів: Офіційні регуляторні акти та документи, доступні на платформі, походять безпосередньо від відповідного міністерства або авторитетних джерел. Однак користувачі повинні незалежно перевіряти ці акти на наявність оновлень чи поправок, які можуть не бути негайно відображені на цій платформі.

    Обмеження відповідальності: ТОВ «АКТИВЛЕКС» не несе відповідальності за будь-які збитки чи втрати, що виникли в результаті використання платформи та/або використання інформації та/або документів, доступних на платформі. Це включає прямі, непрямі, випадкові або наслідкові збитки.

    Застереження щодо зовнішніх джерел: Посилання на сторонні джерела або веб-сайти не означають підтвердження або схвалення ТОВ «АКТИВЛЕКС» їхнього змісту. Ми не несемо відповідальності за зміст, точність або доступність будь-яких зовнішніх джерел або веб-сайтів