
МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ
НАКАЗ
28.10.2021 № 334
Про затвердження Змін до Положення про Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини
Відповідно до статті 8 Закону України “Про ветеринарну медицину”, Положення про Міністерство оборони України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2014 року № 671 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2016 року № 730), та з метою уточнення основних завдань і функцій Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини наказую:
1. Затвердити Зміни до Положення про Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, затвердженого наказом Міністерства оборони України від 22 травня 2017 року № 276 (зі змінами), що додаються.
2. Наказ-розіслати згідно з розрахунком розсилки.
| Міністр оборони України | А. Таран |
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства оборони України
28 жовтня 2021 року № 334
ЗМІНИ
до Положення про Управління безпечності харчових продуктів та
ветеринарної медицини
1. Абзац другий пункту 1 викласти в такій редакції:
“Управління підпорядковується Центральному управлінню контролю якості та здійснює безпосереднє керівництво підпорядкованими Центрами безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.”.
2. Абзац четвертий пункту 3 викласти в такій редакції:
“контроль за дотриманням вимог законодавчих та інших нормативно- правових актів з питань ветеринарної медицини, безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, які постачаються для потреб Міноборони та Збройних Сил;”.
3. У пункті 4:
1) абзац восьмий викласти в такій редакції:
“у разі виникнення загрози занесення та розповсюдження хвороб, спільних для тварин і людей, негайно доповідає начальнику Центрального управління контролю якості та інформує про це Командування Медичних сил Збройних Сил України, Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і разом із медичною службою Збройних Сил організовує захист особового складу військ (сил);”;
2) після абзацу дев’ятнадцятого доповнити новим абзацом двадцятим такого змісту:
“здійснює забезпечення військових частин, навчальних закладів засобами ветеринарної медицини, засобами захисту та догляду за тваринами;”.
У зв’язку з цим абзаци двадцятий — двадцять шостий вважати абзацами двадцять першим – двадцять сьомим відповідно.
4. Абзац шостий пункту 5 викласти- в такій редакції:
“здійснювати санітарні, ветеринарно-санітарні заходи у Міноборони та Збройних Силах відповідно до вимог законодавства України в галузі ветеринарної медицини, сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів;”.
5. Пункт 7 викласти в такій редакції:
“7. Управління очолює начальник (далі — начальник Управління), якого у встановленому порядку призначає на посаду та звільняє Міністр оборони України за погодженням Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Начальник Управління підпорядковується начальнику Центрального управління контролю якості, а з питань безпечності харчових продуктів — Головному державному інспектору України, ветеринарної медицини – Головному державному ветеринарному інспектору України.
Начальник Управління є за посадою Головним інспектором служби ветеринарної медицини Міністерства оборони України, на якого покладено здійснення функцій контролю за харчовими продуктами та кормами, здоров’ям та благополуччям тварин у Збройних Силах.
Начальник Управління повинен мати повну вищу освіту за напрямком “ветеринарна медицина”.”.
6. Пункт 9 доповнити новим абзацом третім такого змісту:
“Начальник Управління здійснює повноваження керівника державної служби в Управлінні, призначає на посади та звільняє державних службовців, присвоює їм ранги, приймає рішення про заохочення та притягнення до дисциплінарної відповідальності.”.
| Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицині підполковник |
В. Максимчук |

