МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ
НАКАЗ
28.10.2021 № 334
Про затвердження Змін до Положення про Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини
Відповідно до статті 8 Закону України “Про ветеринарну медицину”, Положення про Міністерство оборони України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2014 року № 671 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2016 року № 730), та з метою уточнення основних завдань і функцій Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини наказую:
1. Затвердити Зміни до Положення про Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, затвердженого наказом Міністерства оборони України від 22 травня 2017 року № 276 (зі змінами), що додаються.
2. Наказ-розіслати згідно з розрахунком розсилки.
Міністр оборони України | А. Таран |
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства оборони України
28 жовтня 2021 року № 334
ЗМІНИ
до Положення про Управління безпечності харчових продуктів та
ветеринарної медицини
1. Абзац другий пункту 1 викласти в такій редакції:
“Управління підпорядковується Центральному управлінню контролю якості та здійснює безпосереднє керівництво підпорядкованими Центрами безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.”.
2. Абзац четвертий пункту 3 викласти в такій редакції:
“контроль за дотриманням вимог законодавчих та інших нормативно- правових актів з питань ветеринарної медицини, безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, які постачаються для потреб Міноборони та Збройних Сил;”.
3. У пункті 4:
1) абзац восьмий викласти в такій редакції:
“у разі виникнення загрози занесення та розповсюдження хвороб, спільних для тварин і людей, негайно доповідає начальнику Центрального управління контролю якості та інформує про це Командування Медичних сил Збройних Сил України, Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і разом із медичною службою Збройних Сил організовує захист особового складу військ (сил);”;
2) після абзацу дев’ятнадцятого доповнити новим абзацом двадцятим такого змісту:
“здійснює забезпечення військових частин, навчальних закладів засобами ветеринарної медицини, засобами захисту та догляду за тваринами;”.
У зв’язку з цим абзаци двадцятий — двадцять шостий вважати абзацами двадцять першим – двадцять сьомим відповідно.
4. Абзац шостий пункту 5 викласти- в такій редакції:
“здійснювати санітарні, ветеринарно-санітарні заходи у Міноборони та Збройних Силах відповідно до вимог законодавства України в галузі ветеринарної медицини, сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів;”.
5. Пункт 7 викласти в такій редакції:
“7. Управління очолює начальник (далі — начальник Управління), якого у встановленому порядку призначає на посаду та звільняє Міністр оборони України за погодженням Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Начальник Управління підпорядковується начальнику Центрального управління контролю якості, а з питань безпечності харчових продуктів — Головному державному інспектору України, ветеринарної медицини – Головному державному ветеринарному інспектору України.
Начальник Управління є за посадою Головним інспектором служби ветеринарної медицини Міністерства оборони України, на якого покладено здійснення функцій контролю за харчовими продуктами та кормами, здоров’ям та благополуччям тварин у Збройних Силах.
Начальник Управління повинен мати повну вищу освіту за напрямком “ветеринарна медицина”.”.
6. Пункт 9 доповнити новим абзацом третім такого змісту:
“Начальник Управління здійснює повноваження керівника державної служби в Управлінні, призначає на посади та звільняє державних службовців, присвоює їм ранги, приймає рішення про заохочення та притягнення до дисциплінарної відповідальності.”.
Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицині підполковник |
В. Максимчук |