Connect with us

В Україні

1100 доларів хабара: за процесуального керівництва спецпрокуратури на Черкащині затримано заступника військового комісара

Опубліковано

22.04.2021 за процесуального керівництва Черкаської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону задокументовано факт вимагання та одержання службовою особою Лисянського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки неправомірної вигоди.

Слідчими та негласними слідчими (розшуковими) діями установлено, що заступник військового комісара з територіальної оборони Лисянського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки вимагав та одержав неправомірну вигоду від громадянина України в розмірі 1100 доларів США. За вказану суму майор обіцяв «вирішити» питання щодо надання відстрочки від призову вказаного громадянина на строкову військову службу, використовуючи особисті зв’язки у Смілянському об’єднаному міському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Безпосередньо після одержання заступником підозрюваним неправомірної вигоди в сумі 1100 доларів США, останнього затримано на місці вчинення кримінального правопорушення.

Затримання здійснювалося слідчими відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Черкаській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України та 10 відділу ДВКР СБУ  за процесуального керівництва Черкаської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Суму неправомірної вигоди в затриманого майора вилучено.

Наразі тривають першочергові слідчі (розшукові) дії. Затриманому  готується повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжного заходу.

Згідно з ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України, за прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.