Connect with us

В Україні

Підготовлено Методичні настанови з безпечності харчових продуктів у закладах освіти

Опубліковано

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розробило проект Методичних настанов щодо застосування системи безпечності харчових продуктів (НАССР) у закладах освіти.

«Впроваджена система НАССР – це запорука безпечного харчування дітей та підлітків, а також дієвий інструмент зменшення рівня харчових отруєнь», – зазначив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Сергій Глущенко.

Проект Методичних настанов визначає покрокові заходи щодо розробки та впровадження у навчальних закладах процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів, а саме:

1) з чого почати та як раціонально використати ресурси і уникнути типових помилок;

2) що саме мають забезпечити програми-передумови системи НАССР і як їх впровадити при різних типах організації харчування;

3) як провести аналіз небезпечних факторів, що можуть вплинути на безпечність харчових продуктів, та визначити критичні контрольні точки;

4) як ефективно застосувати принципи системи НАССР відповідно до оцінки ризиків;

5) як розробити оптимальну систему ведення документації та уникнути додаткового навантаження на відповідальних працівників.

В Мінекономіки твердять, що застосування цих настанов допоможе закладам освіти полегшити процес адаптації до нових вимог законодавства щодо організації харчування та підвищити рівень обізнаності персоналу, задіяного в організації шкільного харчування.

Ознайомитись з проектом можна за посиланням.

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.