Законодавство
У готелях заборонено роботу конференц-залів, фітнес-центрів та ресторанів
Набрала чинності постанова Головного державного санітарного лікаря України «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в готелях на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 21 травня 2020 р. № 22.
У готелях має бути визначено відповідальну особу, яка проводить температурний скринінг усім працівникам перед початком робочої зміни. Працівники, в яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2° C або ознаки респіраторних захворювань не допускаються до виконання обов’язків.
На вході в готель і в коридорах (вестибюлях) необхідно:
- розмістити інформаційні матеріали щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19;
- організувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60 % для ізопропілового спирту та понад 70 % для етилового спирту. Доцільно розмістити яскравий вказівник про необхідність дезінфекції рук (банер, наклейка, вказівник тощо).
При появі симптомів респіраторного захворювання та/або підвищення температури у особи, яка проживає в готелі, така особа підлягає ізоляції в номері до отримання консультації медичного працівника.
Дозволяється одночасне перебування відвідувачів у вестибюлі не більше однієї особи на 10 квадратних метрів площі. Допуск відвідувачів та перебування у готелі (за межами кімнати) дозволяється лише у респіраторі або захисній масці так, щоб були покриті ніс та рот.
Адміністрація готелю не допускає утворення черг у місцях можливого скупчення відвідувачів (рецепція, вестибюлі, ліфтові холи тощо). В місцях потенційного скупчення відвідувачів повинно бути нанесене тимчасове маркування для забезпечення дотримання дистанції не менше 1,5 метри.
Для уникнення черг при реєстрації поселення в готель необхідно забезпечити можливість попередньої онлайн-реєстрації відвідувачів.
На рецепції готелю встановлюється захисний екран між персоналом та відвідувачами.
У готелях, до зняття відповідних обмежень, забороняється робота конференц-залів, фітнес- та спа-центрів, ресторанів тощо.
Після зняття обмежень для забезпечення протиепідемічних заходів потрібно додатково враховувати рекомендації, передбачені для зазначених об’єктів/зон.
Харчування в готелях може бути організоване шляхом доставки їжі в кімнати за попереднім замовленням відвідувачів або в ресторанах (кафе) готелів лише на відкритих (літніх) майданчиках на відкритому повітрі, у тому числі під тентами, на верандах, за умови дотримання відстані не менш як 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більш як чотирьох відвідувачів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років).
Окрім цього, встановлено вимоги до адміністрації та працівників готелю.