Законодавство
Заборонено організацію фан-зон під час концертів
Набрала чинності постанова Головного державного санітарного лікаря України «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів під час проведення культурно-мистецьких заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 6 червня 2020 р. № 35.
Тимчасові рекомендації розроблені для закладів культури та креативних індустрій (окрім кінотеатрів), для урахування при проведенні культурно-мистецьких заходів.
При проведенні заходу має бути визначена відповідальна особа, яка проводить температурний скринінг безконтактним методом усім працівникам перед початком робочої зміни. Працівники, в яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2° C або ознаки респіраторних захворювань, не допускаються до виконання обов’язків.
На території проведення заходу розміщуються інформаційні матеріали щодо індивідуальних заходів профілактики коронавірусної хвороби COVID-19.
При вході та в місцях масового скупчення відвідувачів організовуються місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60 % для ізопропілового спирту та понад 70 % для етилового спирту та наноситься тимчасове маркування для забезпечення дотримання дистанції не менше 1,5 метри. Доцільно розмістити яскравий вказівник про необхідність дезінфекції рук (банер, наклейка, вказівник тощо).
При проведенні заходів суб’єкт господарювання вживає заходів з недопущення скупчення відвідувачів.
Заборонено відведення місць під організацію фан-зон з метою недопущення скупчення відвідувачів та порушення соціальної дистанції.
Для уникнення черг рекомендується збільшити кількість пунктів вхідного контролю. Для заходів просто неба, територія проведення заходу повинна бути огороджена.
За можливості, контроль вхідних квитків рекомендовано здійснювати безконтактним способом з використанням сканерів штрих-кодів електронних квитків та аналогічних пристроїв.
Дозволяється одночасне перебування відвідувачів заходу з розрахунку не більше однієї особи на 5 квадратних метрів загальної площі огородженої території для заходів просто неба, або загальної площі приміщення закладу культури, де проводиться захід.
При проведенні заходів в приміщеннях, відвідувачі повинні перебувати в респіраторах або захисних масках, що покривають рот та ніс, протягом всього часу.
Проведення заходів дозволяється лише з розміщенням відвідувачів на сидячих місцях:
- відстань між окремо встановленими місцями для сидіння або столиками повинна становити не менше 1,5 метри;
- розміщення за одним столом дозволяється для не більш як чотирьох осіб (без урахування дітей віком до 14 років);
- у залах зі стаціонарним розміщенням місць для сидіння розміщення відвідувачів здійснюється з вільним місцем поруч, спереду, позаду.
Харчування під час проведення заходів організовується відповідно до Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 2 червня 2020 р. № 32.