Connect with us

Законодавство

Не більше 150 млн грн на підтримку індустріального парку

Опубліковано

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 4 червня 2024 р. № 644, якою, зокрема визначено механізм надання коштів для облаштування індустріальних (промислових) парків та/або забезпечення будівництва об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури, необхідних для створення та функціонування індустріальних (промислових) парків, а також здійснення компенсації витрат на підключення та приєднання до інженерно-транспортних мереж, в тому числі на деокупованих територіях, за рахунок коштів державного бюджету.

Державне стимулювання надається керуючим компаніям, ініціаторам створення – суб’єктам господарювання за такими видами:

– надання коштів на безповоротній основі для облаштування індустріальних парків та/або забезпечення будівництва об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури (автомобільних шляхів, ліній зв’язку, засобів тепло-, газо-, водо- та електропостачання, інженерних комунікацій тощо), необхідних для створення та функціонування індустріальних парків;

– надання компенсації витрат на підключення та приєднання до інженерно-транспортних мереж.

Читайте також: Для підтвердження ступеню локалізації треба сертифікат чи свідоцтво

Державне стимулювання може надаватися одному заявнику за кожним видом державного стимулювання на загальну суму, що не перевищує 150 млн гривень та здійснюється Мінекономіки відповідно до цього Порядку за рахунок коштів, передбачених у законі про Державний бюджет України на відповідний рік за бюджетною програмою «Державне стимулювання створення індустріальних парків».

Надання державного стимулювання відповідно до цього Порядку одному заявнику здійснюється лише один раз за кожним видом державного стимулювання (для одного індустріального парку), за винятком випадків часткового надання державного стимулювання у разі відсутності необхідного обсягу видатків, передбаченого у державному бюджеті на відповідний бюджетний період.

Державне стимулювання надається в розмірі 50 відсотків кошторисної вартості проекту облаштування та/або витрат на приєднання до інженерно-транспортних мереж (з урахуванням податку на додану вартість), а у разі розташування індустріального парку на деокупованій території – у розмірі 80 відсотків (з урахуванням податку на додану вартість).

Також зверніть увагу на Правові позиції Верховного Суду щодо кримінальних правопорушень, пов’язаних з війною, та збірник Воєнний стан. Всі нормативні матеріали, алгоритми дій, роз’яснення, корисні ресурси.

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Деякі питання державного стимулювання створення та функціонування індустріальних парків
||
№ Документа: 644
Дата прийняття: 04.06.2024
Дата набрання чинності: 11.06.2024
Дата реєстрації в Мінюсті: Немає
Номер реєстрації в Мінюсті: Немає
Внутрішній номер документа: Немає

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.

Деякі питання державного стимулювання створення та функціонування індустріальних парків
||
№ Документа: 644
Дата прийняття: 04.06.2024
Дата набрання чинності: 11.06.2024
Дата реєстрації в Мінюсті: Немає
Номер реєстрації в Мінюсті: Немає
Внутрішній номер документа: Немає