Connect with us

Законодавство

Найнижча ціна – не основний критерій: новий закон про публічні закупівлі

Опубліковано

Верховна Рада прийняла за основу проект Закону «Про публічні закупівлі» № 11520 – див. Уряд зможе затверджувати типові договори про публічні закупівлі.

Він покликаний перенести перевірені ефективні інструменти проведення публічних закупівель на рівень закону. Йдеться про механізм виправлення помилок, спрощення процедур подання пропозицій, використання електронного аукціону та надання можливості учасникам подавати тендерні пропозиції з ціною, вищою за очікувану вартість закупівлі.

Читайте також: 4 стратегічні цілі розвитку малого і середнього підприємництва до 2027 р.

Крім того, закон дасть змогу залучити більше підприємців у сферу публічних закупівель, а також надати ветеранам та особам з інвалідністю можливість брати участь у публічних закупівлях на особливих умовах.

«Prozorro стане системою, в якій буде цілий набір інструментів, а не лише закупівля за найменшою ціною (price only approach). Зокрема, серед нововведень будуть інструменти, які ширше застосовуватимуть нецінові критерії оцінки. Будуть задіяні нові процедури закупівлі, такі як конкурс проектів, інноваційне партнерство, динамічні системи закупівель, торги з обмеженою участю та інші», – прокоментували у Міністерстві економіки України.

Також зверніть увагу на Правові позиції Верховного Суду щодо кримінальних правопорушень, пов’язаних з війною, та збірник Воєнний стан. Всі нормативні матеріали, алгоритми дій, роз’яснення, корисні ресурси.

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.