Connect with us

Законодавство

Жителів малонаселених та важкодоступних територій обслуговуватимуть банки фінансової інклюзії

Опубліковано

У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону № 12044, яким передбачено впровадження банку фінансової інклюзії, діяльність та стратегія якого мають бути спрямовані на забезпечення доступу до користування банківськими, іншими фінансовими, платіжними та супровідними послугами на ринках фінансових послуг та на платіжному ринку, що передбачає можливість отримання особами якісних фінансових, платіжних, супровідних послуг, у тому числі на малонаселених та важкодоступних територіях.

Читайте також: Обмежено розрахунки картками за кордоном

Банк фінансової інклюзії матиме право надавати банківські та інші фінансові послуги виключно фізичним особам, суб’єктам господарювання, чистий річний дохід від будь-якої діяльності яких не перевищує суму, еквівалентну 2 мільйонам євро, визначену за середньорічним курсом Національного банку України, а також органам державної влади та органам місцевого самоврядування.

Такі банки здійснюватимуть діяльність на підставі обмеженої банківської ліцензії.

Також зверніть увагу на Правові позиції Верховного Суду щодо кримінальних правопорушень, пов’язаних з війною, та збірник Воєнний стан. Всі нормативні матеріали, алгоритми дій, роз’яснення, корисні ресурси.

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.