Connect with us

Законодавство

Військові зможуть бути викривачами корупції

Опубліковано

У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону № 12040 щодо забезпечення гарантій захисту та прав військовослужбовців, які повідомили про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції».

Змінами до Дисциплінарного статуту Збройних Сил України пропонується поширити на викривачів з числа військовослужбовців, права та гарантії захисту, встановленні Законом України «Про запобігання корупції», а також передбачити, що викривачі можуть бути заохочені відповідно до вимог розд. ІІ цього Статуту.

Читайте також: Військових зобов’яжуть доповідати про наявність у них конфлікту інтересів

При цьому всі військовослужбовці матимуть право надсилати заяви, скарги чи повідомлення або особисто звертатися до посадових осіб, органів військового управління, органів управління Служби правопорядку, уповноважених підрозділів (уповноважених осіб) з питань запобігання та виявлення корупції, органу, який проводить досудове слідство, іншого державного органу та безпосередньо до Національного агентства з питань запобігання корупції, у разі:

– виявлення можливих фактів корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції».

Також зверніть увагу на Правові позиції Верховного Суду щодо кримінальних правопорушень, пов’язаних з війною, та збірник Воєнний стан. Всі нормативні матеріали, алгоритми дій, роз’яснення, корисні ресурси.

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.