Connect with us

В Україні

Пряме залізничне сполучення та модернізація прикордонної інфраструктури зі Словаччиною

Опубліковано

Уряди України та Словаччини підписали чотири документи в економічній, соціальній і оборонній сферах за підсумками спільних консультацій.

Зокрема укладено спільну декларацію, в якій зафіксовано ключові вектори взаємодії, – посилення політичного діалогу та побудову добросусідських відносин і підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Засвідчується й прогрес у реалізації трьох ключових проектів: реконструкція інтерконектора, пряме залізничне сполучення та модернізація прикордонної інфраструктури.

Важливим пунктом спільної декларації є розвиток співпраці в політичній, економічній, енергетичній, оборонній, відновлювальній, гуманітарній, освітній, науковій, медичній та інших сферах.

Читайте також: Україна приєдналася до Міжнародного фонду сільгоспрозвитку

Також підписано Протокол про реадмісію, яким вдосконалюється алгоритм повернення громадян Словаччини та України до держав походження.

Укладено й Меморандум про взаєморозуміння між міністерствами освіти. Йдеться про дорожню карту співпраці, що передбачає підтримку українських студентів і вчителів у Словаччині, пряме співробітництво між закладами освіти, співробітництво у сфері інноваційної діяльності.

Підписано Меморандум про співпрацю і між аграрними міністерствами.

«Очікуємо на євроінтеграційну підтримку Словаччини в аграрному кластері. Зокрема щодо приведення нашої правової бази до європейських стандартів», – повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Також зверніть увагу на Правові позиції Верховного Суду щодо кримінальних правопорушень, пов’язаних з війною, та збірник Воєнний стан. Всі нормативні матеріали, алгоритми дій, роз’яснення, корисні ресурси.

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.