Connect with us

Законодавство

До 15 років позбавлення волі за підпал транспорту волонтерів чи військових

Опубліковано

У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону щодо посилення кримінальної відповідальності за пошкодження майна, яке використовуються для волонтерської діяльності, гуманітарної допомоги або підтримки Збройних Сил України, інших військових формувань № 12122.

Зокрема новою ч. 3 ст. 194 Кримінального кодексу України запропоновано встановити, що умисне знищення або пошкодження шляхом підпалу транспортних засобів, що використовуються для волонтерської діяльності, гуманітарної допомоги або підтримки Збройних Сил України, інших військових формувань, в умовах воєнного стану або надзвичайного стану – карається позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років, з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також: Відповідальність за незаконне заволодіння транспортним засобом настає для всіх співучасників, незалежно від того, що транспортним засобом керував один із них

Транспортні засоби відповідно до цього Кодексу вважаються такими, що використовуються для волонтерської діяльності, гуманітарної допомоги або підтримки Збройних Сил України, інших військових формувань, якщо вони перебувають на балансі, в оренді або користуванні волонтерських організацій, громадських об’єднань, які надають гуманітарну допомогу, підтримку Збройним Силам України або іншим військовим формуванням, а також якщо приватні особи використовують їх виключно для волонтерської чи гуманітарної діяльності.

Нагадаємо, неможливо застосувати спеціальну конфіскацію до автомобіля, який є спільною сумісною власністю подружжя

Також зверніть увагу на Правові позиції Верховного Суду щодо кримінальних правопорушень, пов’язаних з війною, та збірник Воєнний стан. Всі нормативні матеріали, алгоритми дій, роз’яснення, корисні ресурси.

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.