Connect with us

В Україні

НАБУ: всі справи про незаконне збагачення будуть закриті

Опубліковано

Національне антикорупційне бюро вважає, що позбавлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення через рішення КСУ відкриває посадовцям можливості для зловживань та надає індульгенцію на вчинення ними кримінальних корупційних правопорушень.

 

Про це повідомляє прес-служба НАБУ. «Відтепер мільйонні статки, отримані з джерел, законність яких не доведена, в Україні не вважаються карним злочином», — наголошують у НАБУ. На думку Національного бюро, це рішення КСУ — політично вмотивоване і протирічить зобов’язанням України за ратифікованою Конвенцією ООН проти корупції, домовленостям із МВФ та ЄС.

У НАБУ нагадують, що їхні детективи розслідують факти незаконного збагачення на суму понад півмільярда гривень в межах 65 кримінальних проваджень. Серед підозрюваних осіб — судді, прокурори, народні депутати, колишні та чинні керівники органів державної влади. Відтак рішення КСУ означає, що всі ці кримінальні провадження в частині, що стосується незаконного збагачення даних осіб, будуть закриті, так само як і справи, які вже слухаються в суді, зазначають у бюро. «Поновити розслідування стосовно фігурантів усіх 65 кримінальних проваджень, а також підозрюваних та обвинувачених за вже викритими фактами незаконного збагачення (в разі повернення відповідної статті до ККУ) буде неможливим, адже закон не має зворотної сили. Тому набуте майно за замовчуванням вважатиметься законним, безвідносно до джерел його походження», — йдеться в повідомленні.

Джерело: Юридичний вісник України

Продовжити читання →
Натисніть, щоб прокоментувати

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.