Connect with us

Законодавство

Обмежено максимальний розмір оплати праці депутатів, суддів і прокурорів

Опубліковано

Опубліковано Закон України «Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік”» від 13 квітня 2020 р. № 553-IX, який набрав чинності 18 квітня 2020 р.

Згідно із законом у складі держбюджету утворюється Фонд боротьби з коронавірусом в обсязі 64,7 млрд грн.  Додатково передбачено 15,8 млрд грн для доплат медпрацівникам, які протистоять епідемії. Загалом видатки Міністерства охорони здоров’я збільшуються на 16,4 млрд грн.

Передбачено 10,6 млрд грн на одноразові доплати до пенсій. Видатки Міністерства соціальної політики збільшуються на 19,5 млрд грн.

На дорожню інфраструктуру у державному бюджеті закладено майже 70 млрд грн.

На непередбачені заходи в резервному фонді передбачено додатково 3 млрд грн.

Окрім цього, у Законі враховані пропозиції Комітету з питань бюджету, зокрема уточнено редакцію ст. 29 Закону щодо обмеження максимального розміру оплати праці працівників, службових і посадових осіб бюджетних установ (включаючи органи влади), – поширено зазначене обмеження також на народних депутатів України, суддів, прокурорів та інших осіб, оплата праці яких регулюється спеціальними законами, на період дії карантину.

В новій редакції також викладено п. 14 розд. «Прикінцеві та перехідні положення» ЦК України, якою встановлено, що на час дії відповідних обмежувальних карантинних заходів, запроваджених Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), обставинами, за які наймач (орендар) не відповідає відповідно до ч. 2 ст. 286 ГК України, ч.ч. 4, 6 ст. 762 ЦК України, також є заходи, запроваджені суб’єктами владних повноважень, якими забороняються певні види господарської діяльності з використанням орендованого майна, або заходи, якими забороняється доступ до такого майна третіх осіб.

Редакція цієї норми істотно відрізняється від того варіанту, який був сформульований у законопроекті, і який імперативно визначав, що «плата за користування нерухомим майном (його частиною) підлягає зменшенню за вимогою наймача, який здійснює підприємницьку діяльність з використанням цього майна, впродовж всього часу, коли майно не могло використовуватися в підприємницькій діяльності наймача в повному обсязі через запроваджені обмеження та (або) заборони».

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.