Connect with us

Законодавство

Пластові виховники та скаутлідери повинні мати сертифікат про проходження підготовки

Опубліковано

Набрав чинності наказ Міністерства освіти і науки України «Про затвердження Порядку підготовки та допуску до освітньої діяльності в системі освіти пластових виховників та скаутлідерів за пластовою, скаутською освітньою (навчальною) програмою чи пластовим або скаутським методом» від 19 серпня 2020 р. № 1069.

Згідно з наказом перед допуском до освітньої діяльності пластових виховників, скаутлідерів відповідне пластове, скаутське громадське об’єднання здійснює їх підготовку шляхом проходження їхніми членами курсів, вишколів, тренінгів, спрямованих на реалізацію пластової, скаутської освітньої (навчальної) програми з дітьми та молоддю відповідно до пластового або скаутського методу.

Організаційний, методичний та інформаційний супровід підготовки пластових виховників та скаутлідерів здійснюють пластові, скаутські громадські об’єднання. Такий супровід може здійснюватися спільно з органами виконавчої влади, закладами освіти, науковими установами.

Пластові, скаутські громадські об’єднання визначають критерії засвоєння програми курсів, вишколів, тренінгів, зміст рівнів навчання, очікувані результати навчання (знання, вміння, навички, інші складові компетентностей).

Проходження курсів, вишколів, тренінгів відбувається відповідно до розроблених пластовими, скаутськими громадськими об’єднаннями навчальних програм, що складаються із опису, теоретичних положень, вправ, психолого-педагогічних та інших професійних порад тренеру з проведення тренінгу щодо взаємодії з групою та інших компонентів.

Під час курсів, вишколів, тренінгів члени пластових, скаутських громадських об’єднань відповідно до рівня навчання опановують навчальний матеріал і методологічні основи для використання в освітньому процесі за пластовим, скаутським напрямом позашкільної освіти.

Пластові виховники, скаутлідери, що успішно пройшли підготовку, спрямовану на реалізацію пластової, скаутської освітньої (навчальної) програми з дітьми та молоддю відповідно до пластового або скаутського методу, отримують сертифікат про проходження пластовим виховником, скаутлідером підготовки у пластовому, скаутському громадському об’єднанні за формою згідно з додатком до цього Порядку. Сертифікат є підставою для допуску до освітньої діяльності пластових виховників, скаутлідерів.

Подання пластовим виховником, скаутлідером, що є претендентом на посаду керівника гуртка, секції, студії, інших форм гурткової роботи, що забезпечують здобуття позашкільної освіти за пластовим, скаутським напрямом позашкільної освіти, сертифіката надає суб’єкту освітньої діяльності в системі позашкільної освіти право укласти трудовий договір із таким претендентом.

Сертифікат, що забезпечує допуск до освітньої діяльності пластових виховників за пластовою освітньою (навчальною) програмою згідно із пластовим методом, видається безоплатно Молодіжною організацією «ПЛАСТ-Національна скаутська організація України» (ПЛАСТ-НСОУ).

Сертифікат, що забезпечує допуск до освітньої діяльності скаутлідерів за скаутською освітньою (навчальною) програмою згідно із скаутським методом, видається безоплатно скаутськими громадськими об’єднаннями.

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Про затвердження Порядку підготовки та допуску до освітньої діяльності в системі освіти пластових виховників та скаутлідерів за пластовою, скаутською освітньою (навчальною) програмою чи пластовим або скаутським методом
||
№ Документа: 1069
Дата прийняття: 19.08.2020
Дата набрання чинності: 16.10.2020
Дата реєстрації в Мінюсті: 05.10.2020
Номер реєстрації в Мінюсті: 971/35254
Внутрішній номер документа: Немає

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.

Про затвердження Порядку підготовки та допуску до освітньої діяльності в системі освіти пластових виховників та скаутлідерів за пластовою, скаутською освітньою (навчальною) програмою чи пластовим або скаутським методом
||
№ Документа: 1069
Дата прийняття: 19.08.2020
Дата набрання чинності: 16.10.2020
Дата реєстрації в Мінюсті: 05.10.2020
Номер реєстрації в Мінюсті: 971/35254
Внутрішній номер документа: Немає