Connect with us

Кримінальна хроніка

У Львові затримано криміналіста МВС

Опубліковано

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали експерта Львівського державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Міністерства внутрішніх справ, який вимагав гроші за проведення автотехнічної експертизи.

Читайте також: Українська кримінологія на шляху між минулим та майбутнім

Про це повідомила прес-служба ДБР. Експерт вимагав в учасника ДТП — мешканця Львівської області — 1 тисячу доларів США за проведення автотехнічної експертизи. Саме експертиза мала б визначити, чи притягнуть його до відповідальності, чи ні. «Експерт запевняв громадянина, що за ці гроші створить докази його невинуватості, що стануть підставою для закриття кримінального провадження за фактом ДТП, учасником якої був заявник. Працівники ДБР затримали експерта під час отримання другої частини хабаря», — йдеться в повідомленні. Розпочато досудове розслідування за фактом отримання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Розпочато досудове розслідування за фактом отримання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна. Заплановано низку обшуків. Готується повідомлення про підозру.

Нагадаємо, раніше екс-співробітниця ДАБІ у Львівській області попалася на хабарі 20 тисяч доларів.

Джерело: Юридичний вісник України

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.