Connect with us

В Україні

В Україні презентували мобільний застосунок «єСуд»

Опубліковано

У Державній судовій адміністрації нещодавно презентували мобільний додаток «єСуд», який дозволить отримувати процесуальні документи й судові повідомлення на смартфон.

Читайте також: Мобільний додаток «єСуд» можна тестувати

Як зазначив з цього приводу заступник голови ДСА України Сергій Чорнуцький, «ми згенерували ідею з урахуванням побажань користувачів підсистеми «Електронний суд», основну версію якої тестували з 2018 року. Вони висловилися щодо потреби розробки мобільної версії застосунку, аби доступ до «Електронного суду» був зручнішим через мобільні пристрої та смартфони. Тому ДСА України, окрім ідеї, розробило ще й технічне завдання та функціональні вимоги до цього застосунку», — сказав С. Чорнолуцький. Під час презентації розробники розповіли, що після проведення всебічного закритого тестування, мобільний застосунок доступний для вільного завантаження у GooglePlay та AppleStore.

Читайте також: Особливості початку роботи ЄСІТС роз’яснила Державна судова адміністрація

Він, зокрема, дозволяє не лише слідкувати за рухом документів у судовій справі, але й отримувати ці документи та судові повідомлення на власний смартфон. Це ІТ-рішення спрощує доступ до правосуддя як мешканцям віддалених населених пунктів та непідконтрольної уряду України території, так і всім іншим жителям країни.

Щодо назви застосунку, то, як пояснив С. Чорнолуцький, літера «є» в «єСуд» означає не «електронний», а власне «є», тобто що такий суд існує (за аналогією з іншими сервісами від Мінцифри, зокрема, «єМалятко». За словами розробників мобільного застосунку «єСуд», його бюджет склав приблизно 360 тисяч гривень. Але ці витрати взяло на себе представництво ПРООН в Україні.

Джерело: Юридичний вісник України

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.