В Україні
Затверджено меню для дитячих закладів на зимовий період
Міністерство охорони здоров’я затвердило Примірне чотиритижневе сезонне меню на зимовий період, яке рекомендовано використовувати для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років у закладах освіти та інших організованих дитячих колективах.
Читайте також: Інформацію про здорове харчування школярів опубліковано
«Техкартки містять перелік страв, всі необхідні параметри і розрахунки, вимоги до продуктів. Також у них запропоновані процеси приготування та температурні режими. Меню можна використовувати у повному обсязі або частково, опрацювавши його з огляду на смакові уподобання дітей та технологічні можливості кожного з закладів. У разі внесення змін, меню потрібно погодити в територіальному підрозділі Держпродспоживслужби відповідно до вимог Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», – пояснили у Міністерстві, додавши, що також затверджений перелік страв може бути використаний як база для чотиритижневого меню в інші пори року, однак з використанням сезонних продуктів.
Техкартки можна завантажити за посиланням