Connect with us

В Україні

Затверджено меню для дитячих закладів на зимовий період

Опубліковано

Міністерство охорони здоров’я затвердило Примірне чотиритижневе сезонне меню на зимовий період, яке рекомендовано використовувати для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років у закладах освіти та інших організованих дитячих колективах.

Читайте також: Інформацію про здорове харчування школярів опубліковано

«Техкартки містять перелік страв, всі необхідні параметри і розрахунки, вимоги до продуктів. Також у них запропоновані процеси приготування та температурні режими. Меню можна використовувати у повному обсязі або частково, опрацювавши його з огляду на смакові уподобання дітей та технологічні можливості кожного з закладів. У разі внесення змін, меню потрібно погодити в територіальному підрозділі Держпродспоживслужби відповідно до вимог Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», – пояснили у Міністерстві, додавши, що також затверджений перелік страв може бути використаний як база для чотиритижневого меню в інші пори року, однак з використанням сезонних продуктів.

Техкартки можна завантажити за посиланням

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.