Законодавство
Неякісні харчі з військових частин відбиратимуть для досліджень
Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку контролю за якістю послуг з харчування особового складу Збройних Сил» від 16 квітня 2018 р. № 488.
Контрольні заходи включають комплексні перевірки:
- санітарного стану приміщень для приготування та зберігання продуктів,
- якості приготування страв,
- порядку зберігання харчових продуктів на продовольчому складі та у виробничих приміщеннях,
- своєчасного медичного обстеження персоналу.
Під час перевірки, фізична чи юридична особа, з якою укладено договір про закупівлю харчування, надає технологічні карти для контролю за якістю харчових продуктів, співвідношенням компонентів та дотриманням процесів приготування готових страв. Такі заходи здійснюються представником замовника Міноборони в присутності командування військової частини.
У випадку виявлення неякісних продуктів, вони відбираються для проведення досліджень та лабораторних випробувань у кількості 3-х екземплярів, незалежними лабораторними установами.
Результати контрольних заходів оформлюються актом, який підписують представники замовника та виконавця надання харчування, та подають командирові (начальникові) військової частини на підпис.
You must be logged in to post a comment Login